Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Koningstoernooi een groot succes!

Afgelopen zondag was het weer tijd voor het jaarlijkse Koningstoernooi. Net zoals vorig jaar was er gekozen voor een indeling op leeftijd, zodat het toernooi een onderdeel is van de Limburgse Grand Prix cyclus.

Met een deelnemersaantal van maar liefst 57 deelnemers was het toernooi voor het begonnen was al een groot succes te noemen. Onder hen waren, net zoals voorgaande jaren, een flink aantal Duitse talenten een aantal Brabanders en een aantal Gelderlanders.

Er werd gespeeld in 3 groepen; EFGH, D en ABC. Met groepen van respectievelijk 18, 20 en 19 deelnemers beloofde het een spannende strijd te worden.

In de groep EFGH bleek duidelijk wat het doel van onze Oosterburen was geweest. De groep werd gedomineerd door de G-speler Max Pick, die met 12 uit 12 een mooie 100% score wist neer te zetten. Ook de 2e plaats in de groep was voor een Duitse G-speler, Lucas Hesse. Beste E-speler was Jasper de Bok met een score van 10 uit 12. Hoang Vu Dac en Jarno Muris deelden de 2e plaats in de E, maar door weerstandspunten te vergelijken moest Hoang uiteindelijk genoegen nemen met de 3e plaats in de E. De beste F-speler was Tijs Bruinen, ook met 7 punten uit 12. Maxim Ekker werd 2e in de F op  slechts een half puntje achterstand. Louise Barendrecht was de beste H-speler en mocht ook een mooie beker in ontvangst nemen.

De D-categorie was de grootste leeftijdsgroep. Met 20 deelnemers konden hier mooi 9 rondes Zwitsers gespeeld worden. Winnar in de D categorie werd Laurens Ekker. Hij hoefde slechts een half puntje hiervoor af te staan aan Loek Haast in de 1e ronde. Tweede werd Marios Loutragotis met 7.5 punt. De derde plaats was ook ongedeeld en mocht worden opgehaald door Giel Smael.

De ABC-groep speelde ook samen. Dimitrios Loutragotis liet hier zijn krachten zijn en behaalde de 1e plaats in de A met 6.5 punt. Tweede in deze groep werd Gino de Mon. Hij was nogal verrast door zijn succes, maar kwam uiteindelijk gelukkig wel zijn prijs ophalen. De 3e plaats werd gedeeld door een B- en C-speler die daarmee dus beiden 1e in hun eigen leeftijdsgroep werden. Proficiat Paris Loutragotis (B) en Dimitri ten Have (C). Miki Nieczyporowski werd met het mooie puntenaantal van 4.5 tweede in de B. De 2e en 3e plaats in de C werden gedeeld door Yichen Han en Jesse Allaart. Op weerstandspunten werd Yichen hier 2e. Dit is nog eens extra knap, omdat Yichen eigenlijk nog maar een G-speler is. Onthoud deze naam dus goed, want daar gaan we in de toekomst nog heel wat van horen.

Alle deelnemers maakten ook nog kans op een leuke prijs door het goed invullen van 3 schaakproblemen. En voor de deelnemers onder de 12 jaar was er ook nog een mooie tombola, waardoor iedereen, ook al viel je net buiten de bekers, toch nog kans had op een leuk prijsje.

Al met al was het weer een geslaagde dag. En ik wil dan ook met name de vrijwilligers  bedanken die al die tijd en energie erin hebben gestoken om deze dag tot een succes te maken. Maar het belangrijkste blijven uiteraard de deelnemers. Dus graag tot volgend jaar!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code