Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

JGP: Theo van Spijk toernooi in Venlo

pion_sm.png

Zondag 6 maart was het tweede toernooi van de Limburgse Jeugd Grand Prix. Het Theo van Spijk toernooi te Venlo. Deze keer werd het toernooi in de Venlonazaal gehouden en van de Blerickse Schaakvereniging deden 15 jeugdspelers mee. 

IMG_5291.JPG

Voordat we de resultaten gaan bespreken wil ik eerst even dit zeggen: het was een leuke middag! Je kon zien dat de kinderen er weer zin in hadden. Geen ouders in de speelzaal maakt het voor de organisatie ook een stuk gemakkelijker en overzichtelijker en er is meer rust tijdens het spelen. 
In de jeugd grand prix spelen we iedere keer met dezelfde toernooi opzet en dit begint zijn vruchten af te werpen. Alles is goed verlopen. 

Natuurlijk gaan we de resultaten vermelden, maar voorop staat bij ons plezier en dat hebben ze gehad. De groep gaat leuk met elkaar om (zie de foto's). 

Resultaten:

Categorie B: Milan moet vanwege zijn leeftijd in deze categorie meespelen. Hij wist van tevoren dat hij alles zou verliezen, want leeftijd zegt niets over hoe goed je bent. Dit is nu eenmaal de opzet van de KNSB, maar een dikke pluim voor Milan die goed tegenspel heeft gegeven. 

Categorie C: In deze groep speelde Lucy en Jase mee. Ze hadden het beide lastig maar hebben toch resp. 2 en 3 punten gehaald. 

Categorie D: Filip, Siem, Devon en Gabriel speelde in deze groep en ik moet even vermelden dat Filip het deze keer erg goed heeft gedaan en als beste van deze vier uit de bus is gekomen. 
Filip=3,5 Siem=3 Devon=3 en Gabriel=2,5 punt 

Categorie E: Tim en Coen hebben zeer goed gespeeld. Coen heeft helaas op het eind minder goed kunnen spelen vanwege een kuitblessure (geen grapje). 
Tim heeft alleen van de nummer 1 verloren en heeft de tweede plaats gehaald met 6 punten. 

Categorie F: De volgende 4 spelers zaten er klaar voor: Mette-Marit, Julian, Floris en Rens en hebben prima gespeeld. Julian is zelfs eerste geworden en Mette-Marit was tweede beide met 4 punten. Floris en Rens beide 3 punten een prima score. 

Categorie G: Max was zenuwachtig en had er zelfs buikpijn van. Het is ook spannend zo'n wedstrijd. Max is een talentje die we in de gaten gaan houden en heeft 3,5 punt gehaald een keurige 50%. 

Categorie H: Simon de jongste van deze groep heeft het voor zijn eerste toernooi met 1,5 punt goed gedaan. 

IMG_5320.JPG
Simon en Max

Vanwege corona was er dit keer geen Persoonlijk Jeugdkampioenschap Limburg en telden de uitslagen van dit toernooi tevens voor het PJKL. 
Dus als je alle niet Limburgers uit de standen wegstreept, dan krijg je het volgende resultaat: 
  • In de categorie E is Tim Visser van de Blerickse SV 2de geworden, maar helaas voor Tim gaat de nummer 1 naar de NK. 
  • In de categorie F is Julian Veenje van de Blerickse SV 1ste geworden en is geplaatst voor het NK. 
  • In de categorie F is Mette-Marit Hooft van de Blerickse SV meisjeskampioen en mag naar het meisjes NK. 
  • In de categorie H is Simon Joosten van de Blerickse SV 3de geworden. 
Julian en Mette-Marit gefeliciteerd met jullie deelname aan de NK. 

theo.JPG

Kies in de menubalk Foto's en in de lijst: 
2022 Theo van Spijk Venlo voor de foto's. 

Ook op de LiSB site staat nog foto's:


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code