Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

JGP: SamSam toernooi in Stein

pion_sm.pngZondag 3 november was alweer het 2de toernooi in de reeks van de Jeugd Grand Prix. 


Met 9 kinderen en een hoeveelheid ouders en trainers gingen we op weg naar Stein. De thuishaven van schaakvereniging DJC.  
De kinderen hadden er zin en langzaam maar zeker ga je ook andere kinderen herkennen die iedere keer een toernooi spelen. 
Ikzelf herkende Mathilde. Een Duits iets wat verlegen meisje, maar die o zo sterk speelt. Ze is 2de geworden in haar categorie. 
Mijn eerste kennismaking met haar was het vorige toernooi in Tegelen. In de derde ronde had ze wederom een jongen aan de kant geschoven en deze liet meteen de tranen de vrije loop, met als gevolg dat ook Mathilde ontroostbaar was. Via de telefoon moest moeders haar een beetje kalmeren en toen ik haar optilde en mee nam naar de speelzaal en haar weer achter het bord plaatste was alles weer voorbij en ging ze er weer goed voor zitten. Ik zal haar niet meer vergeten. 
Het is sowieso grappig dat "onze kinderen" bang zijn om tegen Duitsers te spelen. "Zij zijn zo goed". Toen ik navraag deed bij een Duitse trainer, zei hij dat hij het niet snapte: "Wij gebruiken gewoon de Nederlandse stappenmethode"! Het verschil is natuurlijk wel hoeveel tijd je erin stopt. Terug naar het toernooi. 

De meeste van onze kinderen speelde in categorie D: 
Vigo, Sussanna, Jules, Jamee, Ties en Milan. Vigo en Jules hebben keurig hun niveau gehaald met soms prachtige partijen. Vigo had nog een leuk eindspel. Vigo had een koning en zijn tegenstander een koning, dame en een paard. Zijn tegenstander bleef maar het paard "gratis" aanbieden, zodat hij met de dame en koning mat kon gaan zetten. Vigo negeerde het cadeau en sloeg het paard niet. Resulaat: pat. 
Jamee had beter gekund, maar de vorige keer in Tegelen speelde ze ook wel erg goed. Ties en Milan speelde snel, te snel, en dan sneuvelt er wel eens een stuk hier en daar, maar ach de middag was leuk en gezellig en ze hebben lekker gespeeld, zowel op het schaakbord als op de telefoon. 
Sussanna wil ik wel even apart benoemen. Die heeft uitstekend gespeeld. Gewonnen van de nummer 2 met een prachtige aanvalspartij. Ik ben echt trots op haar. Ze is pas ruim 1 jaar bezig en nu al zo spelen. Nu nog wat overzicht krijgen en kijken wat alle stukken doet, dan kan ze snel doorgroeien. 
In groep E speelde Filip. Filip is nog volop bezig met stap 1 en kwam om te leren en dat heeft hij gedaan. Zelfs andere kinderen gingen hem de herdersmat leren en dat vind ik prachtig om te zien.

IMG_5322.JPG

Onze prijswinnaars komen uit de groepen G en H. 
De groepen G en H speelde in 1 poule en Tim is bij de G 3de geworden en Julian 2de bij de H. Over snel spelen gesproken. Julian kon de klok sneller indrukken, dan de zet spelen. 
De vader van Tim zei ook nog tegen Tim niet te snel hè dan haal ik even drinken. Toen hij terug kwam was Tim al klaar (herdersmatje). 

Het was wel een lange dag waardoor de geplande McDonalds niet meer kon plaatsvinden, maar ik heb Milan beloofd dat dit gaat gebeuren en het staat nu zwart op wit.  

Op naar het volgende toernooi.

Ga bovenin de menubalk naar Foto's en kies uit de lijst SamSam Stein voor de foto's.

Hier nog meer foto's: SamSam toernooi en hier de uitslagen.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code