Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

JGP: SamSam toernooi in Klimmen

pion_sm.pngWe hebben net het Jeugd Kampioenschap van Limburg achter de rug en dan hebben we alweer het volgende toernooi. 

Ook deze heet SamSam maar deze keer mochten we naar Klimmen.
In eerste instantie zouden we met 9 kinderen gaan maar helaas was Jip Jan ziek geworden. 
Met diverse ouders en Loek en ik als trainers gingen we om 10.15 uur richting Klimmen en aldaar aangekomen kwamen we erachter dat het druk was, heel druk, maar gezellig druk. Sommige kinderen gingen meteen tegen elkaar spelen, terwijl andere even de kat uit de boom keken.
Ikzelf liep rond en kon diverse handjes schudden, want je begint de ouders, begeleiders en de kinderen te herkennen. Het is een gezellig samenkomen. En de kinderen hebben het goed gedaan. 

IMG_6715.JPG

We beginnen bij Sussanna die deze keer in de C categorie wilde spelen en hier heeft ze zich keurig staande gehouden met drie gewonnen partijen. Ze mocht wederom tegen Alexandra van de Tegelse Schaakvereniging spelen en deze keer heeft ze gewonnen. De stand is nu 1-1 bij deze dames. 

Bij de D categorie deden Jamee, Lucy en Morris mee. Jamee heeft met 4 gewonnen partijen haar niveau gehaald. Lucy heeft het beter gedaan dan anders. De 2,5 punt geeft dit misschien niet weer, maar ze zat gefocust achter het bord en dacht goed na. Over een jaar staat zij er heel anders voor.
En dan hebben we nog Morris. Zijn eerste toernooi na 3 lessen bij onze club. Ik had voor vertrek gezegd dat hij vandaag veel zou gaan leren, want mijn motto is: "Van verliezen daar leer je van winnen niet". En bij thuiskomst heeft Morris het keurig samengevat: Ik heb alles verloren, ik was de slechtste, maar ik heb veel geleerd. 
Top instelling Morris en je weet wat ik gezegd heb, vanaf nu gaat ieder toernooi beter. 

IMG_6750.JPG
Morris in actie

Bij de E categorie is het meestal alleen Siem die van ons meedoet. Siem is enthousiast, staat vaak heel goed, soms gewonnen en dan komt de vraag: hoe maak ik dit af?
Hier gaat hij de komende weken met Axel hard aan werken. De winst binnenslepen. 

Categorie FGH was 1 groep en van ons deden mee Tim, Jannick en Julian. 
Waar vroeger, als Tim mee deed aan een toernooi al een prijs te pakken had, moet hij tegenwoordig er echt voor spelen. Hij heeft het prima gedaan met 4 punten, net buiten de prijzen (halfje te kort). Als Tim rustiger zou spelen haalde hij meer punten, maar ja Tim is Tim. 
Jannick heeft weer lekker gespeeld. Haalt soms met mooie combinatie een partij binnen en bij de volgende partij geeft hij het weer weg, maar hij heeft er wel lol in.
Julian heeft net als Tim 4 punten gehaald en dat is heel knap aangezien hij in categorie H speelt en hierdoor heeft hij weer een beker binnengehaald. De 2de plaats deze keer. Julian werkt er ook hard voor en dat betaald zich dan ook uit. 

IMG_6761.JPG

De organisatie verliep vlekkeloos en na de prijsuitreiking was er nog een tombola en hier hebben Jamee, Lucy en Sussanna nog een prijsje gewonnen.

We konden weer huiswaarts en bij thuiskomst hebben we bij de ouders van Jamee de dag nog even doorgenomen.

IMG_6768.JPG

Kies in de menubalk Foto's en in de lijst: 2020 SamSam Klimmen voor de foto's.

Op de LiSB site staat een verslag met de uitslagen en nog meer foto's.


Leuk verslag! ????

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code