Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

JGP: Herfsttoernooi in Tegelen

pion_sm.png

Zondag 20 oktober gingen we met 10 schaaktalenten plus ouders en trainers naar Tegelen voor het eerste toernooi in de reeks van de Jeugd Grand Prix 2019-2020.

Het herfsttoernooi in Tegelen is een gezellig toernooi en we hebben gestreden in de diverse categorieën.
Jammer genoeg is het bij de jeugd nog zo dat er naar leeftijd wordt ingedeeld en niet naar rating of in welke stap een kind bezig is. Ik snap dat dit lastiger in te delen is, maar in sommige groepen zijn spelers kansloop aangezien ze op latere leeftijd met schaken zijn begonnen. Maar niet getreurd, ze hadden er zin in en hebben zich goed verdedigd en hier en daar zijn zeker succesjes geboekt. Als ze hoorde dat ze tegen een Duitser moesten spelen, dan werd er al diep gezucht.

In groep C mochten Sussanna en Milan spelen en hier hadden ze het zwaar. Sussanna is pas net 1 jaar bezig en heeft zich kranig geweerd. Voor Milan was het zijn eerste toernooi en met weinig ervaring is het lastig spelen maar hij heeft veel kunnen leren.

In groep D was Jamee naar de finale groep van de D doorgedrongen en heeft ze de prijs gewonnen voor het best spelende meisje. Ze is in deze groep 4de geworden.

In de tweede D groep speelde Lucy, Jase, Ties en Quinn. Zij hebben hun eigen niveau gehaald. Ook Quinn met 0 punten, want hij is net bezig en hij heeft zeker lol gehad wat natuurlijk het belangrijkste is.

In groep E speelde Siem. Weliswaar niet in de finale poule, maar in de tweede E groep waar hij een mooie derde plaats heeft gehaald. Ook hij is pas bezig.

In groep G viel Jannick net buiten de prijzen, maar met 4,5 punten een prima resultaat.

In groep H speelde onze nieuwe aanwinst Julian. Net 6 jaar geworden en meteen de eerste prijs. Top prestatie.

Bij de prijsuitreiking kregen we ook nog 5 bekers van de vorige Jeugd Grand Prix. Al met al een gezellige middag en een hoop kinderen weer een ervaring rijker.

Op naar het volgende toernooi in Stein.

Hier nog meer foto's: herfsttoernooi en hier de uitslagen.

IMG_4966.JPG
IMG_4968.JPG
IMG_4970.JPG
IMG_4972.JPG
IMG_4981.JPG
IMG_4985.JPG
IMG_4988.JPG
IMG_4991.JPG
IMG_4992.JPG
IMG_4996.JPG
IMG_4997.JPG
IMG_5001.JPG
IMG_5005.JPG
IMG_5006.JPG
IMG_5009.JPG
IMG_5010.JPG
IMG_5013.JPG
IMG_5015.JPG
jamee.JPG


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code