Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Jeugdtoernooi Velden

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse jeugdtoernooi van Velden weer plaats, het Antoon Holla toernooi. Doordat dit toernooi een andere opzet heeft, dan de doorsnee jeugdtoernooien, is dit een ideaal toernooi voor beginnende schakers.

Zo ook voor Glenn. Glenn is nog maar een half jaartje lid en besloot te gaan kijken of zo'n jeugdtoernooi leuk is om aan mee te doen. Hij was hierin niet helemaal onsuccesvol, want hij mocht de 2e prijs van de H categorie mee naar huis nemen!

161105_AH.JPG
Ook onze toppers Viet en Hoang deden natuurlijk mee aan het toernooi. Voor Viet was het tot aan de laatste partij spannend welke plaats hij uiteindelijk zou veroveren. De laatste ronde moesten Viet en Hoang tegen mekaar spelen. Doordat Hoang op dat moment een half punt meer had als zijn oudere broer, voelde Viet zich verplicht om toch te laten zien dat hij al langer bij het schaken zit en dus iets meer kennis bezit. Door deze winstpartij veroverde Viet de 2e plaats in de C categorie. Verlies of remise tegen Hoang had overigens geresulteerd in een 3e plaats. Voor Hoang was het een succesvolle dag. Vol overtuiging liet hij zijn leeftijdgenootjes zien dat hij toch echt de sterkste was. het resultaat: een mooie 1e plaats in de D categorie!

Alle uitslagen en overige foto's zijn te vinden op de site van het Antoon Holla toernooi.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code