Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Interne competitie ronde 10

Gisteravond zijn de partijen van ronde 10 gespeeld, de laatste ronde van de interne competitie van 2014. Maar volgend jaar komen er nog 7 rondes, dus als je vindt dat je iets te laag staat in de ranglijst: je kunt het nog rechttrekken.
Voor de duidelijkheid: volgende week is het weer BSV Open, de week daarop ons Kersttoernooi (voor leden + evt. 1 invité/lid).

Het was op sommige borden een waar spectakel. Edwin en José maakten er een hele lange partij van. In een toreneindspel waarbij Edwin aanvankelijk iets beter stond werd het toch nog heel spannend, omdat beide spelers onder tijdsdruk niet bepaald vlekkeloos speelden. Uiteindelijk won Edwin op tijd.

Ook de partij tussen Jan op de Laak en mezelf was een bijzondere partij. Ik rokeerde lang, wat veel te riskant bleek te zijn. Uiteindelijk kon ik door een stuk te offeren mezelf nog in leven houden, maar omdat het meteen een eindspel werd waarin ik een stuk minder had kwam ik van de regen in de drup. Maar wonder boven wonder wist ik op het laatst een zettenherhaling af te dwingen. Remise dus...
Was het echt remise? Nee, de zettenherhaling zoals ik die speelde werkt bij nader inzien niet. Dit is de stelling zoals die in de partij driemaal op het bord kwam. Zie jij hoe wit (aan zet) had kunnen winnen?
Stelling die driemaal op het bord kwam

De volledige lijst met uitslagen van deze ronde staat hieronder.

Uitslagen ronde 10:
Jan op de Laak - Roland van Vliembergen½-½
Simon Plukkel - Marina van Vliembergen½-½
José Alonso - Edwin Griesheimer0-1
Bill Kortenoeven - Niek Philipsen1-0
Paul van der Wouw - Frank van Overbeek0-1
Hans Peters - Maarten Toll0-1
Axel Plate - Niek Sijbers1-0
Toine Janssen - Kilian van Werkhoven1-0
Peter Timmermans - Jos Mannens1-0
Maria Rahawadan - Bye1-0


Ja Dirk, f5 is de goede zet. Maar je moet het wel goed doorrekenen voordat je zoiets speelt. Je moet dan allereerst zien dat de loper niet meer hangt vanwege f6(-f7-f8), dat Pxe5 beantwoord wordt met fxe6, en dat je geen last gaat krijgen van tussenschaakjes.

Met f5 werken lijkt me

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code