Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Inhaalavond 2

Gisteren werd de tweede inhaalavond gespeeld. Aangezien we inmiddels ook bijna aan het eind van het seizoen zitten, betekent dit ook dat enkele spelers al klaar zijn. En sommige groepen hebben nu al een groepswinnaar!

Laten we beginnen met finalepoule 1. Hier spelen Dirk en Peter een zeer spannende competitie om het clubkampioenschap. Gisteren speelde Dirk met wit tegen Peter. Deze eindigde in remise, waardoor Dirk nu nog steeds een half puntje nodig heeft om zijn titel te prolongeren. Maar Peter heeft de beslissende partij wit, wat een voordeel kan zijn. Kortom: het wordt spannend volgende week! Wint Peter met wit van Dirk, of blijft Dirk onze clubkampioen?

In poule 3 moet Niek Philipsen tot aan het eind van het seizoen iedere week een partij spelen, omdat hij een aantal keer verhinderd was. Gisteren speelde hij met zwart tegen Niek Sijbers. En met een overwinning blijft hij in de strijd om de winst van de poule.

In poule 4 won Frans van Hans. Hierdoor is hij nu al zeker van de groepswinst. Volgende week moet wel nog de strijd om plaats 2 in deze poule uitgevochten worden. Helaas niet in een onderlinge partij, maar in twee partijen tegen de overige spelers. Hopelijk doen Frans en Shafiq hun sportieve plicht en maken ze het Paul en Hans niet te makkelijk.

In poule 5 werden vanavond twee partijen vooruitgespeeld. Eigenlijk speelden ze ronde 6. De belangrijkste partij was zonder twijfel die tussen de twee overgebleven kandidaten voor de groepswinst. Peter Timmermans moest winnen van Axel om nog in de strijd te blijven. Maar zoals wel een beetje te verwachten was dit niet het moment voor de revanche... Axel won deze partij, en wint met 5 uit 6 deze poule. Tweede wordt Wiel Clevis, die met een winst op Toine de respectabele score van 3,5 uit 6 binnen heeft gehaald.

Ten slotte won in poule 7 Peter Smith van Kilian van Werkhoven. Hij heeft nu 4,5 uit 5, net een half puntje te weinig om al zeker te zijn van de groepswinst. De andere kandidaat, Sjef Hoven heft nu 3 uit 4, maar kan dus nog op 5 uit 6 komen als hij beide resterende partijen wint.

Uitslagen inhaal- en vooruitspeelavond 2:
Dirk Bergmans - Peter Schoeber½-½
Niek Sijbers - Niek Philipsen0-1
Frans Hol - Hans Janssen1-0
Toine Janssen - Wiel Clevis0-1
Axel Plate - Peter Timmermans1-0
Kilian van Werkhoven - Peter Smith0-1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code