Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Ineke Peeters overleden

Met droefheid hebben wij vernomen dat ons zeer gewaardeerde oud-lid Ineke Peeters is overleden.

Ineke Peeters (geboren op 5 november 1939 in Indonesië) was vanaf 1991 tot 2006 een zeer gewaardeerd lid van de BSV. Ze was zowel intern als extern altijd van de partij en bracht met haar gevoel voor humor altijd veel leven op de clubavond.Ze heeft zich ook met veel enthousiasme ingezet voor het jeugdschaken in Blerick. Zo was ze lange tijd onderdeel van het bestuur in de functie van jeugdleidster en is ze zodoende met veel kinderen naar alle toernooien in de uithoeken van Limburg afgereisd. 

Zelf was ik ook jeugdspeler in die tijd en heb ik ook vele dierbare herinneringen aan Ineke. Op de heenweg naar weer een toernooi maakten we altijd de grap dat we alle tegenstanders 'van het bord gingen vegen'. Toen ze eens tijdens mijn partij een handveger en blik naast mijn bord legde was een slappe lach dan ook niet meer te onderdrukken. Plezier stond altijd boven presteren.

Als club zullen wij een mooi moment kiezen om haar te eren en om samen de velen mooie herinneringen aan haar met elkaar te delen.


Geen idee waarom er staat Reactie geplaatst door ineke, maar was geplaatst door mij.

Triest bericht. Een van mijn herinneringen aan haar was een interland tussen Nederland en Duitsland in Venlo met Genna Sosonko als coach van het NL team en Martijn als een van de spelers. Ze werd bijna door iedereen herkend en aangesproken. Ze heeft me ook nog eens geïnterviewd voor het clubblad. Ging niet helemaal goed, was de afspraak vergeten. Bij de begrafenis van haar echtgenoot werd er een tekst voorbereid door haar echtgenoot voorgelezen met de kwalificatie van Ine als Lady. En dat was Ineke ten voeten uit. Een lady. RIP Ineke.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code