Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Herfsttoernooi Tegelen

Afgelopen zondag werd het eerste jeugdtoernooi van dit seizoen weer gespeeld; het Herfsttoernooi in Tegelen. Van onze club deden 3 leden mee: Viet en Hoang Vu Dac en ons dubbellid Alexander Rutten.

Viet en Alexander speelden beiden in de D categorie. Met maar liefst 24 deelnemers was dit een erg grote groep. Er werd eerst een voorronde gespeeld in groepen van 8 spelers en op basis van dat resultaat werden de schakers ingedeeld in een van de 3 finalegroepen. Viet speelde erg goed in die voorronde en kwam in de 1e pouole terecht. Voor Alexander ging het helaas iets minder in de voorrondes. Door 3 verliespartijen kwam hij terecht in de tweede finalepoule. In de finalepoule wist Alexander zich te herpakken en won hij alle wedstrijden, met een 1e plaats in deze poule als gevolg. Ook voor Viet ging het erg goed in de finalepoule. Met slechts 2 verliespartijen haalde hij een mooie 3e plaats.

Hoang speelde in de E categorie. Door het geringe aantal spelers bij deze leeftijdscategorie was er besloten om een gecombineerde groep te maken van E, F, G en H. Na het spelen van maar liefst 12 partijen, tegen iedereen een keer, haalde Hoang 8 punten. Dit leverde hem een mooie 3e plaats in de E categorie op.

Het volgende jeugdtoernooi is op 18 oktober in Velden. Hopelijk kunnen we dan met een groter aantal jeugdleden deelnemen en zijn onze jeugdspelers daar net zo succesvol!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code