Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Goed herstel eerste team tegen Leudal 2

Na de terechte maar harde nederlaag tegen Horst mocht het eerste team het nu thuis opnemen tegen Leudal 2. Op papier waren we favoriet maar in deze klasse zijn alle teams aan elkaar gewaagd en kan iedereen van elkaar winnen. Geen ruimte voor onderschatting dus!

Het begon deze keer gelukkig goed voor ons. Sjef had niet veel moeite met zijn tegenstander en was vrij snel klaar. Zo snel dat ik nauwelijks iets van deze partij heb gezien en er verder dus ook weinig over kan zeggen!

Naast mij was op bord 2 Roland aan het spelen tegen Iwan Sentjens. Getergd door zijn nederlaag in de vorige ronde speelde hij deze keer wel scherp. Hij kwam erg sterk uit de opening en kwam zelfs een pion voor. De tegenstander besloot nog een handje te helpen en gaf pardoes een stuk af. 2-0 voor de onze.

IMG_0150.JPG
Willem Vermulst in actie tegen Remco Claessen van Leudal 2

Zelf stond ik in een moeilijke stelling. In materiaal gelijkwaardig maar met kansen voor mijn tegenstander. Ik analyseerde de stellingen op de andere borden en zag dat Hans en Simon op een winst af aan het steven waren. Daarop besloot ik een remiseaanbod te doen aan mijn tegenstander wat hij na lang wikken en wegen accepteerde.

Paul van der Wouw speelde een ongelukkige partij. Nooit zat hij echt lekker in de partij, hij verloor dan ook vrij kansloos van Judith van Meegen. Paul kop op! Blijf vertrouwen houden en twijfel niet aan jezelf dan gaan die resultaten vast en zeker weer komen!

Daarna leek het nog even erg spannend te worden nadat Hans Janssen zijn eerder verworven stukwinst weer helemaal weg gaf. Toen de rook eenmaal was opgetrokken bleef er gelukkig nog een gewonnen eindspel over. Hierin maakte Hans geen fout meer en was zijn winst een feit. Hans behoud hierdoor de 100% score over zijn 2 partijen.

Simon Plukkel speelde samen met Sjef misschien nog wel het beste van iedereen en dat al in zijn 2de partij voor de BSV! Puur op activiteit spelend hield hij zijn tegenstander continu onder druk en met een prachtige combinatie wist hij het uiteindelijk fraai af te ronden. De overwinning was nu gelukkig binnen en dat haalde de druk wel van de ketel.

Alleen Marina en Willem waren nu nog bezig. Marina leek lange tijd goed te staan maar wellicht was dat alleen optisch bedrog. Na een grote ruil bleek ze ineens een kwaliteit achter te staan en was het helaas voor haar een gelopen koers. Willem daarintegen stond de hele middag door wisselend gewonnen en dan weer verloren. Juist toen hij op het laatst toch aan het korste eind leek te trekken bleef hij gefocust en sloeg direct toe bij een mindere zet van de tegenstander waardoor hij zijn eerste winstpartij voor de BSV kon bijschrijven. Dat er nog vele mogen volgen!

Al met al was het een zeer geslaagde middag qua resultaat maar het was bovenal erg gezellig! In het café-gedeelte hebben we samen met de gasten uit leudal onder het genot van enkele (voor sommigen alcoholische) versnaperingen gezamelijk nog eens wat partijen nagekeken en de sfeer was vooral goed bij het bekijken van de 'positionele offers' van Hans Janssen.

Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten 9 januari in en tegen Reuver. Ik hoop dat ik op jullie allemaal kan rekenen!

Hieronder volgen de persoonlijke resultaten:

Blerickse SV 1 1746 Leudal 2 1579
1. Dirk Bergmans 1884 Peter Metsemakers 1824 ½ ½
2. Roland van Vliembergen 1840 Iwan Sentjens 1686 1 0
3. Marina van Vliembergen 1761 Leon van Duren 1552 0 1
4. Simon Plukkel Henk van Meegen 1534 1 0
5. Sjef Senden 1697 Huub Vossen 1486 1 0
6. Hans Janssen 1696 Har Vossen 1 0
7. Paul van der Wouw 1596 Judith van Meegen 1406 0 1
8. Willem Vermulst Remco Claessen 1568 1 0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code