Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Geslaagde eerste editie BSV Open ten einde!

Gisteravond werd de laatste ronde (ronde 7) van de eerste editie van het BSV Open verspeeld. Nadat Henk van Gool zich na 6 ronden al het gekroond tot winnaar lag de strijd voor de overige podiumplaatsen nog volledig open.

Degene die hiervoor in aanmerking kwamen waren Peter Schoeber, Maarten Toll, Pim Lammes en ondergetekende.

Pim speelde ging voortvarend van start en stuwde zijn troepen naar voren in zijn partij tegen Edwin Griesheimer. Alles was in gereedheid gebracht voor een krachtige en vermoedelijk decisieve aanval richting het zwarte front tot plots het woord 'remise?' door Pims toedoen richting Edwin schalmde. Edwin aarzelde niet en Pim, die een overwinning nodig had voor het podium, deed zichzelf hiermee toch wel tekort.

Maarten Toll speelde in een directe stijd voor een podiumplaats met de witte stenen tegen Peter Schoeber en het werd een spannende pot. Maarten kenmerkend werd een offer niet geschuwd, maar Peter leek zijn antwoord klaar de hebben en kwam in een stelling waarin hij 2 torens en een loper tegen een Dame had. De stelling bleef echter in dusdanig complex en continu lag er een eeuwig schaak van Maarten op de loer. Uiteindelijk gaf Peter door een onnauwkeurigheid de h-lijn weg en was het eeuwig schaak dan inderdaad een feit. Maarten was hiermee verzekerd van een podiumplaats maar werd het plaats 2 of plaats 3?

Dat hing af van mijn partij met wit tegen Henk van Gool. Ik had nu aan een half puntje genoeg voor de tweede plaats, maar Henk ging uiteraard voor het behoud van zijn 100% score tot dusver in het toernooi. We kwamen in een opening terecht waarbij ons beiden de finesses enigszins waren ontschoten en het leidde tot een klein plusje en iets makkelijker spel in mijn voordeel. Henk probeerde het juiste plan te vinden maar verloor in deze zoektocht veel tijd. Ik kreeg hoop op een goed resultaat echter Henk zag de kans de stelling af te wikkelen naar een remise eindspel en besloot hier gezien de tijdsdruk voor te gaan. Al met al een resultaat waarmee ik P2 veilig stelde en toch een halfje van de toernooiwinnaar kon afsnoepen.

Op de overige borden werd er ook flink hout gehakt maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik daar gezien de lange duur van mijn eigen partij weinig van mee heb gekregen anders dan de uitslagen. 

Al met al kunnen we terugkijken of een geslaagde eerste editie van het BSV Open en hebben we de eerste aanmeldingen voor het komend seizoen alweer mogen ontvangen! Dank jullie allen voor jullie enthousiasme en hopelijk tot ziens binnenkort weer in de altijd gezellige Limburgse schaakwereld.


Ik wil speciaal Frank feliciteren met zijn knappe 5de plaats!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code