Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Gemiste kansen BSV 1 tegen DJZ

In de 2de ronde van de externe competitie heeft het eerste team van de BSV een gevoelige nederlaag geleden. In het verre Noordbeek werd het 5-3 voor De Juiste Zet.

Na een lange trip naar Noordbeek waar wij zeer effectief met 4 auto's heen waren gegaan begonnen we vol goede moed en in onze gebruikelijke opstelling aan onze partijen.


En in eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht. Op verscheidene borden waaronder bijvoorbeeld mijn eigen kwamen we goed uit de opening. Zo ook Marina die duidelijk meer van het Schotse gambiet af wist dan haar tegenstander. Maar helaas kun je nog zo goed uit de opening komen, wanneer je in een tactische combinatie een stuk achter komt, kan zelfs Marina het niet meer redden!

Verder ging het bij Maarten ook hard. Hij offerde een stuk en leek aanvankelijk aardige compensatie te hebben. Nadat hij echter zijn loper ook nog had ingesloten speelde hij eigenlijk met 2 stukken minder en moest hij later toch de handdoek in de ring werpen.

Maar er waren ondertussen ook positieve ontwikkelingen. Bill speelde op bord 5 tegen Serge Herzet en speelde een prima partij, kwam 2 pionnen voor en gaf dit niet meer uit handen. Grote klasse! 

En dan is er natuurlijk nog onze sterkhouder Hans. In de promotieklasse gaat hij vrolijk verder waarmee hij vorig seizoen is gestopt. Met het winnen van partijen! Hans speelde zeer solide en bouwde zijn partij voor de verandering nu eens rustig op. Hij speelde op activiteit en dat betaalde zich later uit doordat zijn tegenstander onder de druk bezweek.

Dan Edwin, die had een mindere dag. Hij speelde teveel achteruit, kwam passief te staan en dat werd afgestraft, zeker in de promotieklasse. Het was nu 3-2 maar er was zeker hoop op een goed resultaat. Niek stond een gezonde pion voor, Roland stond op een remise met kans op meer en zelf kwam ik ook weer steeds beter in de partij.

Mijn partij was een merkwaardige. Ik kwam zeer lekker uit de opening. Na een verkeerde afwikkeling activeerde ik plots zijn beide lopers en stond ik zeer belabberd. Mijn tegenstander koos het verkeerde plan en ik kreeg de kans om weer terug te komen in de partij. Net toen ik de beslissende doorbraak forceerde voelde mijn tegenstander dat hij geen andere keus had om een stuk te offeren. Hoe sterk dit offer was had hij vooraf ook niet kunnen bedenken. Een reeks van gedwongen zetten later moest ik me gewonnen geven....

En toen sloeg ook het noodlot toe bij Niek. Hij had de partij eigenlijk in de pocket maar ook hier werd een fout genadeloos afgestraft. Hij moest zelfs een stuk geven om mat te voorkomen en dat is natuurlijk teveel. Erg jammer en zo was ook de overwinning voor DJZ een feit.

Maar we kunnen gelukkig wel afsluiten met een positieve noot en wel namelijk met Roland. Hij speelde met zwart op bord 2 tegen Luc Janssen en speelde een goede partij. Waar het op een remise af leek te stevenen wist hij het eindspel op techniek zelfs om te zetten in een winst. Complimenten aan Roland die met 2 uit 2 onze topscorer is.

Volgende keer wacht ons Brunssum. De op papier de sterkste tegenstander in deze klasse.
Maar we kunnen hoop putten uit het feit dat wij meestal beter zijn tegen sterke tegenstanders!

Persoonlijke resultaten:

TDe Juiste -Z- 11826Blerickse SV 1176953
1.Jules Daemen1666Dirk Bergmans191310
2.Luc Janssen1865Roland van Vliembergen181701
3.Peter Mergelsberg1892Marina van Vliembergen176010
4.Roy Kluten1905Maarten Toll176410
5.Serge Herzet1824Gerard Kortenoeven178501
6.Pierre Gendarme1836Edwin Griesheimer169910
7.Rob Zink1793Hans Janssen172201
8.Huub Senden1823Niek Philipsen169110


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code