Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Finalepoules: Ronde 6

Gisteren werd de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Er volgt nog een inhaalavond, maar in de meeste poules is inmiddels dus de eindstand al bekend.

In poule 1 speelde Peter een aanvallende partij. Hij opende een lijn richting Dirks koning in de hoop dat het wat zou worden. Maar (vanaf thuis gezien) was het wel wat opportunistisch: echt goed kwam hij niet te staan; de aanval kwam niet van de grond. Toen Dirk rond zet 20 op de damevleugel aan begon te vallen kraakte Peters stelling al. Maar toen rond zet 28 Dirk ook op de koningsvleugel dominant begon te worden stortte Peters stelling eigenlijk compleet in. De uiteindelijke remise had makkelijk een winst voor Dirk kunnen zijn, maar Dirk wist dat hij aan een halfje genoeg had, dus vandaar zijn remise-aanbod. Dirk, proficiat met de prolongatie van je titel!

In poule 2 speelden José en Jan hun laatste partij, en die werd in het voordeel van José beslist. Volgende week volgt de partij tussen Roland en Marina waarin de eerste en tweede plaats in deze poule verdeeld worden.

In poule 3 werden 2 partijen gespeeld: Niek Sijbers speelde tegen Frank, en Niek Philipsen speelde tegen Simon. De uiteindelijke uitslagen zijn dusdanig dat er nu nog steeds geen groepswinnaar bekend is. Simon verloor van Niek Philipsen, waardoor hij geen kans meer maakt op de eerste plaats. Hij is wel zeker van zijn tweede plaats. Omdat Frank won van Niek Sijbers won, mogen Frank en Niek Philipsen volgende week de plekken 1 en 3 verdelen. De stand is ietwat in het voordeel van Frank: hij speelt met wit en aan een gelijkspel heeft hij genoeg. Maar dat is absoluut nog geen garantie op succes. Velen die op remise speelden eindigden uiteindelijk met lege handen. We zullen zien wat er gebeurt...

In poule 4 verloor Hans van Shafiq. Dit betekent dat er weer volop spanning is ontstaan wie er tweede wordt. Als Hans had gewonnen was hij daar al zeker van geweest. Maar nu gaat de partij komende week tussen Paul en groepswinnaar Frans dus nog om de tweede plaats. Laten we in ieder geval hopen dat Frans zijn sportieve plicht doet en er volgende week vol voor gaat...

De laatste partij in poule 5, tussen Toine en Peter werd remise. Op de rangschikking had deze partij overigens geen invloed. Ook bij andere uitslagen bleef de volgorde gelijk.

In poule 6 werd dit de dag van Sander. Dit talent had eerder dit seizoen met een aantal mooie manoeuvres al laten zien goed te kunnen schaken. In deze finalepoule wilde het echter niet zo lukken: de mooie zetten werden afgewisseld met blunders. Maar tegen Jos Mannens lukte het vandaag dus wel. Helaas voor Jos betekent dit dat de groepswinst aan hem voorbij gaat. Dankzij een winst van Maria op Abdul had Jos Abdul voorbij kunnen steken... Op basis van het onderling resultaat is Jos wel nog tweede in de poule. En Abdul blijft dus ondanks zijn verlies op de eerste plek staan.

Ten slotte werden er in poule 7 geen partijen gespeeld.

Uitslagen ronde 6:
Peter Schoeber - Dirk Bergmans½-½
Jan op de Laak - José Alonso0-1
Niek Sijbers - Frank van Overbeek0-1
Niek Philipsen - Simon Plukkel1-0
Shafiq Olia Sekandari - Hans Janssen1-0
Peter Timmermans - Toine Janssen½-½
Sander Arts - Jos Mannens1-0
Maria Rahawadan - Abdul Raouf Mamund1-0


Hoi Simon. Wat er staat klopt wel degelijk. Bij remise zijn jullie wel inderdaad met zijn drieën gedeeld eerste. En onderling resultaat is in het voordeel van Frank, met in dat geval 2.5 uit 4. Jij wordt dan tweede met 2 uit 4, en Niek Philipsen heeft dan 1.5 uit 4. Vanwege dit vrij subtiele verschil in onderling resultaat kom jij in dat geval dus toch boven Niek. Aangezien het onderscheid op basis van deze poule valt te maken, komt de vorige cyclus niet meer in beeld.

Roland, bij een remise word ik toch derde? Ik heb tegen beide 1x winst en 1x verlies en in de eerste cyclus ben ik onder hen geëindigd.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code