Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Examens jeugdleden

Vandaag mochten er wel liefst 4 van onze leden op examen gaan.

Vigo en Haodi mochten opgaan voor stap 1. Beiden zijn pas dit seizoen lid geworden van onze club, maar ze hebben hun stap 1 boekje in sneltreinvaart doorgewerkt. Twee weken geleden mochten ze allebei een proefexamen maken. Erg spannend natuurlijk want de vragen in zo’n examen zijn net wat anders als die in het boekje. Wij, als trainers, hadden er echter het volste vertrouwen in dat het goed zou komen. Met een paar kleine verbeterpuntjes hadden ze het proefexamen afgesloten en daarom mochten ze nu ook vandaag op examen.

Voor het examen heb je 1 uur de tijd, maar Vigo was al na 15 minuten klaar. Nog een laatste check of overal de goede kleur had gezet en of de opgeschreven oplossing bij de opdracht paste en toen leverde Vigo het examen in. Examinator Hans mocht gelijk aan de bak om te kijken of alles goed was opgeschreven. Na het uitvoerig analyseren van alle stellingen kon Hans echter maar tot een conclusie komen. Een foutloos examen!

Haodi had iets meer tijd nodig, maar was ook ruim op tijd klaar. Ook hier nog even de laatste check of overal de juiste kleur had gezet en of overal die pionnen wel de goede kant uit liepen. Hans begon weer ijverig met analyseren van alle stellingen en kon een foutje vinden. Een tweevoudige aanval heeft Haodi de 100% score in de weg gestaan. Maar met een 9 zijn wij ook allemaal zeer tevreden.

Thijn en Ruben gingen op voor hun stap 2 examen. Dit is al een stuk lastiger, omdat de oplossingen vaak net een zet diep liggen. Uitschakelen verdediger, penning en dubbele aanval zijn de meest voorkomende thema’s in deze stap. Voor zowel Thijn als Ruben kostte het wat meer moeite om overal de juiste zet te vinden. Thijn wist uiteindelijk genoeg goede oplossingen te vinden om zijn stap 2 diploma te behalen. Ruben twijfelde over veel stellingen en had helaas de pech dat hij nogal wat stellingen fout verbeterde. Helaas geen diploma voor Ruben, maar met wat extra begeleiding en oefening gaat dit de volgende keer zeker goed komen.

 IMG_20180505_115816.jpg

Speciaal voor het examen hadden de heren een t-shirt aangetrokken in de kleur van het diploma. Of is dit toeval? Thijn, Vigo en Haodi proficiat! Hans, zoals altijd, heel erg bedankt voor het deskundig analyseren en examineren.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code