Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Eerste poulewinnaars bekend

Gisteren werd de 5e ronde van de finalepoules gespeeld. Inmiddels zijn een aantal spelers al zeker van groepswinst. In poule 5 staat Hans Janssen met een 100% score van 5 uit 5 compleet veilig. En in poule 2 heeft Roland van Vliembergen inmiddels ook net genoeg punten bijeen gesprokkeld om José voor te blijven (eventueel op basis van het onderling resultaat).

In poule 1 speelden Dirk en Niklas misschien wel de beslissende pot. Dirk moest eigenlijk winnen om de remises die hij tegen Peter en Niek had gespeeld te compenseren, maar uiteindelijk kwam Niklas als winnaar uit de bus. Momenteel gaat poule 1 op papier nog tussen Niklas en Peter Schoeber, maar Peter moet daarvoor behalve van Niklas te winnen ook nog een halfje meer als Niklas halen in de resterende partij, dus heeft het niet meer in eigen hand.


In poule 2 werd een enerverende strijd gestreden tussen José en mijzelf. In eerste instantie kwam ik wat beter te staan, maar door een misrekening (of andersgezegd betere berekening van José) kwam ik in een iets minder eindspel terecht. Vervolgens was mijn notatieboekje vol op zet 72, en had José hetzelfde euvel op zet 80: Het werd een extreem lange pot... Uiteindelijk wist ik remise te behouden, omdat ik af kon wikkelen naar een loperpion tegen dame-eindspel waarbij Josés koning te ver weg was. Op zet 97 besloot José om de pion er maar af te slaan: remise door pat.
Aan deze remise had ik net genoeg om nu al zeker te zijn van mijn winst in poule 2. José is zeker van plek 2, en Simon is dankzij zijn winst deze avond nu ook al zeker van plek 3.

In poule 3 sloeg Frans Hol zijn slag tegen Maarten Toll. Frans die vorige week de favoriet op basis van de vorige cyclus (Marina) versloeg, zette zijn zegereeks voort, en is nu erg dicht bij de groepswinst. Alleen Marina kan hem nog verslaan als zij een 100% score neerzet in de laatste 2 partijen, en als Frans zijn laatste partij verliest.

In poule 4 won Dimitri, waardoor hij nu aan de leiding gaat. De komende rondes moet hij nog twee keer tegen Niek. Mocht Niek in die partijen minstens anderhalf punt halen, dan is Niek de groepswinnaar. En anders wordt het Dimitri.

In poule 5 stond Hans Janssen al met 4 uit 4 op een niet te passeren positie. Maar door ook vandaag weer overtuigend te winnen laat Hans zien dat hij toch echt een maatje te groot is voor zijn poulegenoten, en er niemand meer gedeeld met hem kan komen.

In poule 6 won Jos vanavond van Peter Timmermans. Hij is nu klaar, en heeft 3,5 uit 5. Een mooie score, die lastig in te halen zal zijn voor de meeste concurrenten. Het is wel een poule met wat complicaties, omdat een aantal spelers niet al hun partijen zal kunnen spelen, waaronder ook minstens een serieuze kandidaat voor de groepswinst. Dus ik zal nog even moeten overleggen hoe we de winnaar zo eerlijk mogelijk kunnen bepalen.

In poule 7 won Kilian zijn eerste partij in de poules. Inmiddels heeft iedereen in die poule minstens een partij verloren, en minstens een gewonnen. Ook moeten er nog 2 rondes, en een inhaalpartij gespeeld worden, dus de stand is op dit moment nog vrij onduidelijk. Sander Arts heeft momenteel de minste verliespunten, dus heeft de poulewinst in ieder geval in eigen hand. Maar mocht hij een punt afgeven, dan wordt hij zo ingehaald door het peleton...

Uitslagen avond 5:
Dirk Bergmans - Niklas van der Valk0-1
Jan op de Laak - Simon Plukkel0-1
Roland van Vliembergen - José Alonso½-½
Maarten Toll - Frans Hol0-1
Paul van der Wouw - Dimitri ten Have0-1
Niek Sijbers - Shafiq Olia Sekandari1-0
Hans Janssen - Abdul Raouf Mamund1-0
Edgar Flores - Toine Janssen1-0
Jos Mannens - Peter Timmermans1-0
Loek Veeger - Kilian van Werkhoven0-1


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code