Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Een-na-laatste ronde 1e cyclus

Vanavond hebben we de 16e ronde van de 1e cyclus gespeeld. We hadden vrij veel remises. Misschien zijn sommige spelers begonnen hun goede positie op de ranglijst te consolideren met risicoloos spel?

Ik kan in ieder geval zeggen dat mijn eigen remise (na exact 40 zetten) de conclusie was van misschien wel mijn meest evenwichtige partij ooit. Noch Peter Schoeber noch ikzelf hebben meer dan een halve pion voordeel gehad. Ik heb nog een tijd geprobeerd te winnen, maar Peter verdedigde goed genoeg, en met ongelijke lopers kon ik niet winnen.

Op andere borden gebeurde er een stuk meer. Zo bijvoorbeeld bij Marina tegen Niek Philipsen, de partij die het langst bezig bleef. Zij hadden ook allebei eigenlijk de winst nodig om deelname in finalegroep 2 veilig te stellen. Maar nadat het uiteindelijk toch remise geworden is, blijven ze op de grens staan, op korte afstand gevolgd door Jan op de Laak en Frank van Overbeek. Kortom: de laatste ronde van deze cyclus wordt nog enorm spannend!

Ook Frank en Paul, normaal vrij aanvallende spelers, kregen het voor elkaar om uit de chaos een redelijk gelijk ogende stelling te krijgen. Wel had Paul 2 torens, tegen Frank 1 dame, wat hem misschien een iets betere stelling gaf, met name ook omdat verder beide spelers nog enkele stukken en een hoop pionnen hadden. Maar verder spelen is dan wel erg riskant.

De laatste remise was die tussen Toine en Shafiq. Ik heb de partij niet heel goed kunnen volgen, maar op een gegeven moment wel een toreneindspel met gelijk aantal pionnen kunnen aanschouwen. Dus die remise kwam dan niet echt meer als een verrassing.

Volgende week is het ronde 6 van de BSV Open, de week daarop Pasen (en dus geen schaken). Over 3 weken volgt de laatste ronde van deze cyclus. Op basis van de stand na die ronde zullen de finalegroepen gemaakt worden. De top-2 speelt dit jaar een tweekamp over 6 rondes. De rest van de spelers wordt in groepjes van liefst 4 ingedeeld, en zullen een hele competitie spelen. Maar ik vermoed dat een groep uit 7 schakers zal bestaan. Die spelen dan een halve competitie.

Uitslagen ronde 16:
Peter Schoeber - Roland van Vliembergen½-½
José Alonso - Jan op de Laak1-0
Marina van Vliembergen - Niek Philipsen½-½
Frank van Overbeek - Paul van der Wouw½-½
Hans Janssen - Niek Sijbers1-0
Simon Plukkel - Peter Timmermans1-0
Toine Janssen - Shafiq Olia Sekandari½-½
Hans Peters - Frans Hol0-1
Wiel Clevis - Maria Rahawadan1-0
Axel Plate - Jos Mannens1-0
Abdul Raouf Mamund - John Nelissen1-0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code