Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

DJC-2-BSV1 6-2....ouch!

Achterstallig onderhoud deel 1: Deels excuses van mijn kant. Ik heb van 5 personen zoals afgesproken korte (en 2 uitgebreide) verslagjes ontvangen. Daarna heb ik een oproep gedaan om het compleet te krijgen. Helaas is hier niets meer op binnengekomen maar in afwachting hiervan is het verlag ook niet meer online gezet.

Hier volgt dus alsnog het verslag van de grote maar zeer terechte nederlaag van het eerste team in ronde 1 in de promotieklasse. 

Bekijk vooral ook even het uitgebreide slag van Maarten, chapeau voor deze uitgebreide analyse!

1. Dirk Bergmans - Marcel Graff: 1-0
Over mijn eigen partij kan ik kort zijn. Het was helemaal niets. Nog euforisch van mijn resultaat in de Brabantse bond van de dag ervoor besloot ik dat het totaal niet meer nodig was uitgerust en geconcentreerd achter het bord plaats te nemen. Door mijn talent en grote klasse zou het resultaat vanzelf wel komen. Gelukkig werd ik door de immer sympathieke Marcel Graff vakkundig eraf getikt nadat ik in de opening de grootst mogelijke moeite had gehad 2.b5 te weerleggen. Hier mag ik blij om zijn. Hierdoor weet ik weer dat ik een matige schaker ben die alleen met hard werken en toewijding resultaat kan boeken.

2. Jeroen Schilperoort - Roland van Vliembergen: 1-0
Ik speelde met zwart tegen Jeroen Schilperoort en kreeg een Van Geet opening tegen, die na twee zetten overging in het Frans. Na de opening was de stelling nog steeds redelijk in evenwicht. Jeroen speelde iets te opportunistisch, waardoor ik aanvankelijk iets beter kwam te staan. Ik onderschatte echter Jeroen's tegenkansen, en deed een paar mindere zetten, waardoor de stelling na een paar zetten toch beter voor Jeroen was. Het was een erg lastige stelling, wat ook blijkt uit de hoeveelheid tijd die beide spelers gebruikten. Rond zet 25 hadden ze beiden minder als 5 minuten op de klok. Jeroen had echter het initiatief gekregen, en ik zag daardoor uiteindelijk niet op tijd een uitweg, en ging door mijn vlag.
Thuis bleek dat er wel nog een uitweg was, maar ook daar komt wit een paar pionnen voor, wat uiteindelijk in een voor wit gewonnen eindspel resulteert.

3. Bill Kortenoeven - Marc Kocur: 0-1
Mijn opening met c4-c5 verliep in de opening tot begin middenspel gelijk. Daarna paste ik mijn zetten aan, aan de tegenstander en speelde ik veel te passief en zonder idee.
Na een verkeerde paardzet verloor ik een pion op d3 en enkele zetten later een stuk. Vervolgens heb ik mijn partij opgegeven. jammer maar toegegeven op bord 3 zijn de tegenstanders sterker dan op bord 5 alleen bij dit team maakte dat niet veel uit en waren ze allemaal redelijk gelijkwaardig. Ik denk dat we terecht verloren hebben. 

4. Leo Caessens - 
Willem Vermulst: 1-0
Geen verslag ontvangen.

Observering teamleider: Willem kwam redelijk moeizaam uit de opening en in het middenspel werd zijn stelling ondanks verwoede pogingen die te verbeteren steeds minder hetgeen resulteerde in een steeds grotere materiële achterstand waarna opgave een logisch vervolg was.

5. Maarten Toll - Rolf van Brug: 1-0
Een uitgebreid verslag van mijn kant. Nooit gedaan, erg leuk om te doen! (wel tijdrovend)
Partijverslag Maarten Toll-Rolf van Brug

6. Gerard Bischoff - Marina van Vliembergen: 1-0

7. Niek Philipsen - Peter van Dinteren: 1-0
Geen verslag ontvangen.

Observering teamleider: De kroonprins van de BSV sloopte de stonewall vakkundig met goede overwogen doordachte zetten en behaalde zo het tot dusver beste resultaat in zijn nog prille schaakcarrière.

8. Lennert Bex - Simon Plukkel: 1-0
Ik mocht op bord 8 met zwart aantreden tegen Lennert Bex. Ik had hem even ge-googled en ik kwam er al snel achter: "Lennert speelt 1.c4".
Tsja en zo vaak speel je geen Engels, maar daar hebben we website chess.com voor. Na enkele partijen opgezocht en nagespeeld te hebben, dacht ik: "Wat zou Magnus spelen?" want wat Magnus speelt dat moet wel goed zijn.
Mijn eerste zetten waren dan ook: 1. c4 e5 2.Pc3 f5(Magnus) 3. g3 Pf6 enz.
Resultaat verloren :(

Reden verkeerd plan en verkeerde zetten. Na de 11de zet stond ik zowaar beter volgens Fritz, maar als je op de tweede zet f5 speelt dan gaat zwart op de koningsvleugel spelen, maar mijn kansen lagen op de damevleugel. De zetten waar ik twijfels bij had waren wederom de verkeerde zetten. Lennert speelde het gewoon goed uit. Terechte winnaar.


Kijk dan noemen we nu een verslag! Puik, ga zo door.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code