Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV wint overtuigend met 2-6 van Leudal 2

Het eerste team van de BSV is 2010 erg goed begonnen. In Buggenum werd het 2de team van Leudal met maar liefst 2-6 verslagen. Hierdoor is de BSV nu nog de enige achtervolger op koploper Hoensbroek Max Euwe.

De dag verliep als volgt. Net na 12 uur vertrokken we dan bij Apollo met de invallers Toine Janssen en Sjaak van Galen. Dit doordat John Kerren en Hans Janssen helaas verhinderd waren. Zoals we hadden afgesproken waren we deze keer ruim op tijd in Buggenum en hadden we mooi een half uur uurtje om de tactiek door te spreken, een kopje koffie te drinken en/of een sigaretje te roken.

Iedereen startte vol goede moed en er kwamen al snel enkele interessante stellingen op het bord. Helaas waren de eerste 2 uitslagen niet echt bemoedigend. Sjaak van Galen speelde een zeer goede partij en toonde zich een waardige invaller maar een dubbelpion op een onhandige plaats werd hem uiteindelijk fataal. Sjaak top dat we op je konden rekenen, met dit spel win je de volgende keer! Axel speelde een moeizame partij maar net toen hij uit de problemen leek te zijn deed hij wat hij al tweemaal eerder deed extern, hij gaf een toren weg! Helaas pindakaas en 2-0 achter...

Er was echter geen reden voor paniek. Roland was bezig zijn tegenstander compleet van het bord te vegen en ook Marina, Sjef en Paul stonden reeds in een voordelige stelling. Het was dan ook Roland die zijn tegenstander als eerste op de knieën wist te krijgen. Hij profiteerde optimaal van zijn voorsprong in ontwikkeling en won een vol stuk en enkele pionnen. Snel volgde Paul van der Wouw. Hij was een kwaliteit voorgekomen door een combinatie met een tussenschaakje en speelde de partij vervolgens geconcentreerd uit. De stand was weer gelijk maar dat was niet genoeg. We kregen smaak te pakken en we roken bloed.

Sjef had er in zijn partij voor gezorgd dat zijn tegenstander helemaal niet aan ontwikkelen toe kwam. De koning stond nog in het midden en de loper en toren aan koningszijde deze ook niet mee aan het spel. Hier wist Sjef wel raad mee en uiteindelijk won hij door een prachtige combinatie een dame en stond de BSV voor. Ik was ondertussen uit een eerder gelijkwaardige stelling terecht gekomen in een stelling vol mogelijkheden waarbij ik veel actiever stond. De eerste de beste kans werd benut en de tegenstander gaf terecht op nadat hij minimaal een vol stuk ging verliezen.

Het stond ondertussen 4-2 voor de BSV en we hadden nog een half punt nodig uit de 2 partijen die nog bezig waren. Erg zenuwachtig waren we hier niet over gezien de stelling die Marina voor zich op het bord had. Ze was een toren voorgekomen door met haar pionnen op te stomen op de koningszijde. De tegenstander bleef lang doorvechten maar zag uiteindelijk het hopeloze in van zijn stelling. Hierdoor was de winst een feit.

De mooiste partij was nog bezig en dat was die van Toine. Hij toonde aan in een topvorm te verkeren en won op magnifieke manier zijn partij. Omdat ze partij zo mooi was gaan we deze binnenkort zeer zeker nog een keer publiceren op de site. Omdat Toine zijn partij ook won stond de eindstand van 2-6 op het scorebord. Hierdoor is de BSV nu nog de enige overgebleven achtervolger op koploper Hoensbroek. Hoensbroek heeft 8 punten en de BSV volgt op 6. Hierna zit nog een hele groep met 4 punten.

De volgende ronde moeten we thuis tegen hoensbroek en bij winst zullen we zeer waarschijnlijk de koppositie overnemen! Ik verwacht dus ook dat iedereen beschikbaar is die datum en wie weet kunnen we gaan stunten!


Hiervoor verwacht ik wel een sterke opstelling, met een team die heel evenwichtig is en vooral in de breedte (van 1 t/m 8) niet te verslaan is. Sjef

Nu hoensbroek proberen te verslaan!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code