Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV delft onderspit tegen DJC Stein 3

De BSV heeft vandaag in de 3de ronde van de LiSB Bondscompetitie thuis tegen DJC Stein 3 een gevoelige nederlaag geleden. In Café/zaal Apollo werd het 3½-4½ voor de bezoekers.

Vol goede moed kwamen we om kwart over 12 bij elkaar in Apollo. We mochten ons zeer gewaardeerde lid Hans Janssen ook weer begroeten voor het eerst dit seizoen. We aten wat broodjes en namen de opstelling door. Vol positieve energie begonnen we als gedeeld koploper aan de wedstrijd.

Eenmaal begonnen was de stemming al vrij snel omgeslagen. Paul van der Wouw kwam al vrij snel een kwaliteit achter en stond positioneel toen ook niet bijzonder. Helaas moest hij daardoor al vroeg in de middag opgeven. Axel Plate kwam al snel in een eindspel. Maar hij maakte helaas ook een fout en gaf een volle toren weg! 0-2 voor DJC Stein!

Hans speelde weer een ouderwetse 'Hans Janssen' partij. Offeren waar mogelijk en de tegenstander continu onder druk zetten. (Ik hoop deze partij later in het seizoen nog op de website te kunnen publiceren.) Hierdoor werd het gelukkig vrij snel 1-2. Op de andere borden leek het toen nog redelijk in ons voordeel te staan. Dit uitte zich onder andere in de winst van Marina van Vliembergen die haar partij puur op activiteit wist te winnen en hiermee de fout bij de tegenstander wist af te dwingen.

2-2 leek er al meer op. Op dat moment waren Roland, John, Sjef en Dirk nog bezig. John en Sjef stonden duidelijk beter en Roland en Dirk leken toch wel zeker op een remise af te stevenen. John Kerren speelde een sublieme partij en heeft zijn tegenstander werkelijk kansloos gelaten. 3-2 was het gevolg. We hadden eindelijk onze voorsprong te pakken. En toen ging het mis...

Roland van Vliembergen had in het begin van de partij iets teveel tijd gebruikt en moest in 2 minuten nog een flink aantal zetten doen. Net op de 40ste zet maakte hij een cruciale fout en hij moest de partij opgeven. Nog geen nood aan de man, Sjef Senden stond immers bijna de gehele partij gewonnen en Dirk Bergmans had toch zeker wel een remise te pakken. Maar het noodlot sloeg toe...

Sjef speelde niet actief genoeg en liet zijn tegenstander het initiatief compleet overnemen. De tegenstander maakte hier optimaal gebruik van en Sjef moest zijn eerder zo mooi uitziende partij opgeven. Op hetzelfde moment forceerde de tegenstander van Dirk een herhaling van zetten en moest Dirk wel genoegen nemen met een remise en was de nederlaag een feit. Erg jammer en erg onnodig. De BSV staat weer met beide benen op de grond en staat nu gedeeld 2de achter het favoriete Hoensbroek Max Euwe.

Iedereen bedankt voor de inzet en tot de volgende ronde op 10 januari!

Hier voor de volledigheid nog een compleet overzicht van de uitslagen:

Roland van Vliembergen1803-Marcel Graff18920-1
Dirk Bergmans1774-Jean van Kan1927½-½
Marina van Vliembergen1703-Leo Caessens18021-0
John Kerren1747-Jordy Caessens16091-0
Sjef Senden1613-Willem Wallekers17680-1
Hans Janssen1693-Frans Goossens16231-0
Paul van der Wouw1529-Rene Chappin1602  0-1
Axel Plate1393Bram ten Haaf14970-1


Jongens, dit was niet nodig! Dit is wel balen.. Volgende keer weer iedereen scherp en dan pakken we de draad weer op!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code