Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV Bekert verder na zege op De Combinatie

Het KNSB-bekeravontuur van de BSV begint mooie vormen aan te nemen. In de 2de ronde werd 'De Combinatie' uit Asten verslagen dat aantrad met onder andere GM Robin Swinkels.

Marcel Harff (2384) - GM Robin Swinkels (2482) ½ - ½
Onze topspeler speelde een mooie pot tegen Robin Swinkels. Het was een vreemde stelling en Marcel's eigen woorden waren dan ook 'es sieht etwas komisch aus'. Toch waren er voor Robin niet veel aanknopingspunten om iets te ondernemen en met de naderende tijdnood ontving Marcel dan ook een remiseaanbod hetgeen na enkele overdenkingen werd geaccepteerd.

Egbert Clevers (2223) - Jürgen Kaufeld (2278) 0 - 1
Jürgen was als tweede klaar en haalde het zeer belangrijke winstpunt binnen. Hij had Egbert een ongunstige pionnenstructuur weten te bezorgen en helaas heb ik hierna weinig meer van de partij meegekregen dus meer kan ik er niet over zeggen. De voorsprong was hiermee echter wel een feit.

Eugen Heinert (2183) - Rob Aarts (2120) ½ - ½
Onze teamplayer Eugen had een zware avond en hing op een gegeven moment in de touwen na een weinig soepel verlopen opening. De winst voor Rob werd echter door Rob Aarts een zet te laat gezien, waardoor Eugen deze dreiging net op tijd nog wist op te heffen. Hij bleef moeilijk staan maar vond na een afwikkeling een eeuwig schaak variant en haalde een belangrijk half puntje binnen. Hiermee was de stand op 2-1 gekomen en hadden we nog een halfje nodig.

Bob Jansen (2140) - Dirk Bergmans (2071) ½ - ½
Dit halfje moest uit mijn partij komen. In de opening werd ik aanvankelijk theoretisch overklast hetgeen me zeeën van tijd kostte. De tijd bleek gelukkig niet slecht geïnvesteerd want ik kwam richting het middenspel steeds beter te staan. Een boeiend middenspel volgde waarin ik niet teveel risico nam vanwege de reeds bekende uitslag van Marcel en de goede stelling van Jürgen. Naarmate het eindspel vorderde kwam ook de tijdnoodfase met rassen schreden dichterbij. In een remise eindspel speelde we beiden op de increment van 5 seconden. Bewonderenswaardig probeerde Bob alles om een 2-2 af te dwingen, maar gelukkig bleef ik scherp genoeg om alles dicht te houden. Na een uiteindelijke zettenherhaling was de remise en de overwinning een feit! 

IMG_7181.JPG
IMG_7182.JPG
IMG_7192.JPG
IMG_7196.JPG
IMG_7197.JPG
IMG_7200.JPG
IMG_7204.JPG
IMG_7206.JPG


Geweldige prestatie ! Hoed af ! Op naar de volgende ronde. Wellicht in Blerick met nog meer Grootmeesters ! Jan Timman misschien ? Of Martijn Dambacher ?

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code