Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 2 Verliest (bijna) kansloos van HDSV

Ons tweede team heeft de eerste externe match, thuis tegen HSDV uit Helden, ruim verloren met 1-5. Hoewel we enigszins verzwakt waren, doordat enkele vaste spelers in het eerste meespeelden, is deze nederlaag toch wel erg ruim uitgevallen. Had beter gekund!

De partij van Paul tegen Hans Leenders op bord 2 was als eerste afgelopen. Hij kwam erg slecht uit de opening en toen hij ook nog een stuk verblunderde, kon hij opgeven: 0-1.

Vlak hierna was Axel op bord 3 aan de beurt. Hij gaf een toren weg tegen Pascal Schuman, speelde nog een aantal zetten door, maar zag het nutteloze hiervan in en gaf op: 0-2.

Daarna Sjaak. Hij speelde op bord 6 tegen Gerard Eggebeen, kwam beter uit de opening, maar helaas kon zijn tegenstander plotseling een vol paard veroveren. Genoeg voor opgave, dacht Sjaak: 0-3.

Sjef  speelde op bord 1 tegen Urbain Diarra. Hij kwam na 1.b2-b4 van Urbain redelijk goed te staan, maar door enkele onnauwkeurigheden kwam hij in een verloren eindspel terecht: 0-4.

Toen Toine op bord 4 tegen Marcel Schuman. De opening verliep goed, tot de 9e zet theorie, daarna ging het mis. Eerst 2 pionnen achter en daarna ook nog een toren weg: 0-5

Ons laatste sprankje hoop op een bordpunt was gevestigd op invaller Reyn, die op bord 5 tegen Jan Verbruggen speelde. Vanaf het begin zette hij zij tegenstander onder druk en won de ene pion na de andere. Toen hij uiteindelijk 3 pionnen voorstond, werd hem remise aangeboden, bij wijze van grap uiteraard. Reyn weigerde natuurlijk en Jan gaf dan ook meteen op : 1-5.
Reyn, heel erg bedankt dat je mee hebt willen doen en de eer voor ons hebt gered! Wellicht hebben we dat bordpunt nog hard nodig.

Geen schande om te verliezen van een team dat net gedegradeerd is uit de 1e klasse, maar een dergelijk grote nederlaag was niet nodig geweest. Beneden ons kunnen gespeeld en te veel blunders.

Als het goed is, zijn we 4 november, uit tegen ’t Stokpaardje, weer op volle sterkte. Om in de race te blijven voor het kampioenschap zullen we zo ruim mogelijk moeten winnen en maar hopen dat HSDV nog ergens verliest. Er zal dan wel beter gespeeld moeten worden als in de 1e ronde en dat doen we natuurlijk!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code