Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 2 heeft stijgende lijn te pakken.

Nadat ons 2e team in de eerste ronde van de externe competitie met 5-1 verloor van HSDV, werd op 4 november met 3-3 gelijkgespeeld tegen ’t Stokpaardje uit Maasbracht.

Willem, met zwart,  haalde het eerste punt binnen op bord 4 tegen Ton Cremers. Nadat beide spelers in in een russische opening lang gerokeerd hadden, kreeg Willem, na een tijdje met zijn dame van de ene naar de andere vleugel gelaveerd te hebben, een onstuitbare koningsaanval. Omdat mat niet meer te voorkomen was, gaf zijn tegenstander op. Het eerste punt was binnen.

Simon speelde met wit op bord 2 tegen de altijd gevaarlijke Peter Simonis. Beiden gaven elkaar in een gesloten siciliaan weinig toe en op de 26e zet werd, met gereduceerd materiaal in ongeveer gelijke stelling, tot remise besloten. We stonden nog steeds een puntje voor.

Toen Paul op bord 3. Met wit tegen Rob Jongbloed kwam hij goed uit de opening en veel beter te staan. Hij overzag echter een venijnig tussenschaakje (check all checks, zeggen de engelsen) en de rollen waren omgedraaid. Na nog even tegengestribbeld te hebben gaf hij, zich terecht schamend, op. Het stond weer gelijk.

Op bord 6 speelde Toine met zwart tegen Ton Smeets. Hij kwam een pion voor en had een betere stelling. Hij liet echter een toren op de ondertste rij ongedekt, die hij toen ineens achter stond en de partij was niet meer te redden. Erg jammer, nu stond ’t Stokpaardje een punt voor.

John bond met zwart de strijd aan tegen Wim Berden. Op bord 2 speelde hij gewoontegetrouw heel degelijk en haalde het volle punt binnen. Het stond weer gelijk.

Onze hoop was gevestigd op Sjef. In een partij die liefst 62 zetten duurde, bevocht hij Frank van Hoogstraten met wit op bord 6. In een catalaanse opening kreeg hij al vroeg de d-pion op de voorlaatste rij. Die kon weliswaar niet zomaar promoveren, maar was goed gedekt, zodat Frank het promotieveld moest blijven beschermen met zijn stukken. Uiteindelijk was het Sjef’s h-pion die kon promoveren en dat ook deed, maar Sjef vergiste zich in de zetvolgorde en Frank kon afwikkelen naar remise. Eindstand 3-3.

Eerste match verloren, tweede gelijkgespeeld. Om deze stijgende lijn te continueren gaan we zondag dus winnen van EWS ! Zet ‘m op BSV 2 !  


Ik speelde op bord 1, maar dat zal de lezer wel begrijpen.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code