Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 2 debuteert in KNSB met een gelijkspel

Het nieuwe KNSB-team van de BSV is gestart met een gelijkspel. In Soerendonk werd tegen Garde op spectaculaire wijze een 4-4 gelijkspel behaald.

Ronde: Ronde 1

Garde

Blerick 2

Gabriels , G.J.W. (Geert)1974Wolff , C. (Christoph)2047z-w1 - 0
Dissel , H. (Henk)1943Vliembergen van, R.W.L. (Roland)2010w-z½ - ½
Blank , A.J.W. (Albert Jan)1909Ciornei , D. (Dragos)2101z-w0 - 1
Geboers , J. (Jimmy)1807Korlotsidis , S. (Spyridon)0w-z1 - 0
Talpe , E. (Erwin)1707Gemen van, F. (Felix)1935z-w1 - 0
Winters , C. (Coen)1802Raygrotzki , N. (Norbert)1891w-z½ - ½
Hovens , L. (Leo)1726Kocur , M. (Marc)1833z-w0 - 1
Veerbeek , W. (Wessel)1806Have ten, D. (Dimitri)1631w-z0 - 1
Gemiddelde Rating:1834Gemiddelde Rating:19214-4
IMG_9699.jpg

Afgelopen zaterdag speelde we onze eerste wedstrijd met ons nieuwe team in de 4de klasse van de KNSB. 
Gardé uit Soerendonk was de tegenstander en we gingen er eens goed voor zitten. 

Felix was als eerste klaar door Erwin een hand te geven en te feliciteren. De spelers kennen elkaar aangezien Felix vaker bij Gardé speelt. Felix speelde prachtig, had een mooi plan en op moment van toeslaan kreeg hij andere gedachtes en een verkeerd plan. Dit resulteerde in afruil van stukken en toen je dacht hij kan er zonder kleerscheuren uit bleek zwart mat te dreigen en had Felix geen tijd om zijn laatste stuk in veiligheid te brengen. Na stukverlies was het snel klaar. 

Op bord 1 was een mooie partij gaande tussen Christoph en Geert. Geert kennen we goed aangezien hij jaren voor ons eerste team heeft gespeeld. Na zet 11 van zwart had zwart nog iets van 12 minuten over en wit iets van 20 minuten. Geert had het, het beste doorgerekend en kwam met plus pionnen uit de strijd en met een mooie mat kon hij de partij beëindigen.  

Nu Gardé met 2-0 voor stond, vond Henk van Gardé op bord 2 wel genoeg en bood remise aan in een betere stelling, wat direct door onze Roland werd geaccepteerd. Achteraf had Henk beter door kunnen spelen.  

Zaterdag was het mooi weer en aangezien ik teamleider ben maar zelf niet speel, was het tijd om van de zon te genieten. Bord 7 en 8 (Marc en Dimitri) stonden op verlies. Norbert stond op remise, Spiros iets beter en Dragos op winst. Nadat ik wat vitamine D tot mij had genomen, kwam ik de zaal in en zag zowaar dat Marc een curieuze stelling op het bord had. Zwart had wel een paard extra, maar de twee paarden dekten elkaar en Marc zijn koning stond hier precies tussenin. Dit was lastig voor Leo op dit op te lossen en nadat Leo met afruilen begon bleek na de afruil dat beide paarden in de doos terecht waren gekomen. Nu was het eindspel voor Marc gewonnen.  

Vervolgens zag Spiros een tussenschaakje over het hoofd en verloor hij zelf de partij. Deze had ik niet meegerekend. Norbert heeft het geprobeerd maar kwam niet verder dan remise wat een prima resultaat was. 

Dragos speelde een mooie partij. Zijn tegenstander Albert Jan had een toren geofferd om wit een mooie dubbelpion te geven op f2 en f3. Met zo’n open stelling ging zwart vol voor de mat combinaties die Dragos mooi pareerde en tevens de druk op de zwarte stelling verhoogde. Bij ieder stuk die in de doos verdween zwakte de aanval af en op het einde was het Dragos die de winst binnenhaalde.  

Huidige stand 4-3 voor Gardé. Alleen de jarige Wessel speelde tegen Dimitri nog een eindspel uit. Wessel had twee extra pionnen en beide spelers een koning en een toren. Dimitri bleef zich stevig verdedigen wat ervoor zorgde dat Wessel er goed voor moest gaan zitten om de winst binnen te halen en de winst binnenhalen dat wilde hij wel als een mooi cadeau voor zijn verjaardag en voor het team. 
Hoe zuur is het dan als je er te goed voor gaat zitten en net iets lang nadenkt dat je increment weg tikt en je vlag valt. Zuur voor Wessel, sorry. Wij waren blij dat we ondanks alles gelijk hebben gespeeld. 

Het was een mooie middag.


De stelling van Henk Dissel tegen mij was op het moment van het remise-aanbod redelijk gelijkwaardig. Hij had een pluspion, maar mijn paard en verre a- en b-pionnen waren meer dan genoeg compensatie. Ik zat echter wel in tijdnood, en voorzover ik kon zien waren mijn winstkansen niet dermate groot dat doorspelen (en alles weer op het spel zetten) zin had. Als hij tot zet 40 had gewacht met zijn remise-aanbod had ik het misschien wel nog verder gespeeld.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code