Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 2 begint externe competitie met overwinning

Op zondag 24.10. jl. speelde het nieuwe tweede team van de BSV bestaande uit teamleider Axel Plate, jeugdspeler Frans Hol, Sjaak van Galen en Toine Janssen in Blerick haar eerste wedstrijd in de externe competitie tegen Venlo 4. In een ietwat wisselvallige wedstrijd wonnen we uiteindelijk met 2,5 – 1.5.

Sjaak was als eerste klaar. Zijn tegenstandster speelde duidelijk te passief, wat Sjaak met een fraaie koningsaanval wist af te straffen. 1-0 dus. Op dat moment stond Axel ook al duidelijk beter en dus leek het een ontspannen middag te worden.

Echter toen Axel een mat in een van zijn tegenstander over het hoofd zag en verloor en de posities op de overige twee borden allesbehalve duidelijk waren, werd het toch nog spannend. Tussenstand 1-1.

Toine’s tegenstander had ondertussen forse druk op diens koningsstelling, maar wist deze niet uit te buiten en stelde Toine zo in de gelegenheid onder de druk vandaan te komen. Toen zijn tegenstander eerst een pion en op de volgende zet een volle loper weggaf, om op de daaropvolgende zetook nog  zijn dame weg te blunderen, was het uiteraard uit. Tussenstand 2-1 en dus was een gelijkspel voldoende voor de winst.

Frans was ondertussen knap in een eindspel met twee pluspionnen beland, dat hij niet eens meer hoefde te winnen. Zijn remise was dan ook voldoende voor de uiteindelijke overwinning 2,5-1,5.
Volgende ronde tegen PoPi combinatie, die met 2-2 gelijkspeelden tegen Tegelen. Enkele partij fragmenten volgen nog.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code