Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 1 wint met 5-3 van Tegelen 1

Zondag 24 oktober stond de eerste ronde van de externe competitie op het programma. In een spannende en gezellige middag trok het eerste team van de BSV uiteindelijk aan het langste eind: 5-3.

In het begin leek alles vrij voorspoedig te verlopen. Op veel borden stond het gelijk en op de borden waar dat niet het geval was waren we duidelijk in het voordeel. Zo hadden John, Hans en Willem vrij snel een goede stelling op het bord.

John zijn stelling was echter zeer complex. Hij zag een prachtige mataanval waar hij zonder aarzeling zijn kwaliteit voorsprong voor in wilde leveren. Hij had echter niet gezien dat op dameschaak naast de pion (wat gedwongen mat zou zijn gegaan) ook nog het paard ertussen zou kunnen worden gezet. De kwaliteit werd ingeleverd en de partij was weer in evenwicht. De tegenstander bood remise en John besloot na overleg met de teamleider dit te accepteren.

Hans was de volgende die zijn partij eindigde. Dit deed hij echter wel met een overwinning. Hij won door een mooi offer 2 pionnen, ruilde vervolgens alles af en met 2 pionnen meer was het een kwestie van tijd voor het uit zou gaan.

Vervolgens werden er 2 remises overeen gekomen. Willem bekroonde zijn zeer verdienstelijk debuut met een goede remise nadat hij de hele partij de bovenliggende partij was geweest. Paul van der Wouw stond een pion achter maar met ongelijke lopers wist Paul dat dit remise was en dat werd later dan ook overeen gekomen. Tussenstand op dat moment dus: 2½ - 1½.

Vervolgens ging het ineens heel snel. Marina zag het licht en won op fraaie wijze de partij waarvan ze eerder het gevoel had dat deze op remise af leek te stevenen. Dirk bood zijn tegenstander remise aan en met frisse tegenzin werd dit geaccepteerd. Gezien de tussenstand wilde hij graag doorspelen maar het was een duidelijke remisestelling. De stand was nu 4-2 en een gelijkspel was minimaal al een feit.

Roland nam echter snel alle zorgen op een slechte afloop weg door enkele minuten later een mooie dubbele aanval in te zetten die hem uiteindelijk een toren en enkele zetten later ook de partij opleverde. De winst was een feit. Sjef had een moeizame middag en kon het uiteindelijk niet meer bolwerken. Zo werd de eindstand bepaald op 5-3.

Een prima resultaat en ook een gezellige middag met onze vrienden uit Tegelen. Op naar de volgende ronde over een maandje op 21 november in en tegen Horst!

Hieronder volgende de persoonlijke uitslagen:

Blerickse SV 1 1748 Tegelse SV 1 1599 5 3
1. Dirk Bergmans 1884 Hartmut Anders 1679 ½ ½
2. Roland van Vliembergen 1840 Willy Schmitz 1732 1 0
3. Marina van Vliembergen 1761 Pim Lammes 1589 1 0
4. John Kerren 1760 Christiaan Hoeben 1710 ½ ½
5. Sjef Senden 1697 Marcel Meurkens 1703 0 1
6. Hans Janssen 1696 Piet Kuntzelaers 1538 1 0
7. Paul van der Wouw 1596 Manfred Friesen 1481 ½ ½
8. Willem Vermulst Kevin Vaassen 1362 ½ ½

 


Bedankt allemaal voor de inzet en bij deze nog een eervolle vermelding voor Willem die debuteert met een remise.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code