Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 1 neemt 1-0 voorsprong tegen Geleen 2

Gisteren is er een wedstrijd vooruitgespeeld voor de 6de ronde van de externe competitie. Dirk Bergmans speelde met wit op bord 3 tegen Pim Du Chatinier en won.

Hierdoor staan we met 1-0 voor. Het is nu zaak voor de anderen om het zondag af te maken en flink wat bordpunten te scoren zodat we onze voorsprong op Hoensbroek kunnen uitbreiden!  

Klik hier voor een actuele stand van de externe competitie 1ste klasse B


Mooie woorden van John, daar sluit ik me helemaal bij aan!

Of mijn tegestander (Ton du Chartinier) nu wel of niet op zijn oorspronkelijke bord zat. Dat doet in mijn ogen helemaal niet ter zake. Ton heeft in mijn ogen zeer goed gespeeld en was dan ook de terechte winnaar. Als team heeft Geleen gewoon beter gepeeld en zijn daarom de terechte winnaar. Natuurlijk vond ik het verlies zuur maar dat is schaken. Probeer de gewonnen stellingen maar te winnen. Ik hoop dat Geleen volgend jaar nog in dezelfde klasse zit en dan komt er wat mij betreft weer een gezonde en sportieve revanche in welke opstelling dan ook. John

Ik denk dat Sjef nog vol spanning en adrenaline was en erg teleurgesteld over de onverwachte maar terechte nederlaag. Sjef heeft het hart op de tong, vaak een goede eigenschap maar wellicht niet altijd verstandig.

Ik was er helaas niet bij aangezien ik in Rome zat maar gefeliciteerd met de overwinning! Ik hoop dat jullie nu lijfsbehoud kunnen bewerkstelligen!

Zie net dat de tekst niet van de teamleider was maar van Sjef Senden, bij deze mijn excuses aan de teamleider. Sjef kan zich echter de tekst ter harte nemen.

misschien heb ik het fout, maar qua rating zou Marina toch op bord 4 moeten spelen en niet op bord 2. Misschien iets minder tactisch dan de opstelling van Geleen. Maar toch?. En beweren dat je niet de tegenstander krijgt die je verdiend, dat is pas arrogant,beschamend en zonder respect naar je tegenstander. Maar ook een bewijs dat verlies dragen (hoe zuur dan ook ) een vorm van karakter is. Ik neem echter aan dat de opmerkingen van de teamleider voor zijn rekening zijn, en niet door zijn medespelers ondersteund worden. Want ik vond John (mijn tegenstander van zondag) wel sportief.

Voor een team dat al gedegradeerd is, met een tactische opstelling te komen (zeker bang om nog meer elo te verliezen), en ons niet de tegenstander te gunnen die we verdienen, moet ik zeggen, dat is beschamend. Oke, het mag. In het vervolg moeten we met onze uitspraken op dit forum, voorzichtiger zijn. Uitgaan van een 8-0 winst of er van uitgaand dat we wel even met 6-2 zouden winnen is hoogmoedig en mag van onze kant niet meer gebeuren, als, als ,als Paul en pasant had geslagen, en John gewoon het paard had gepakt en Hans er weer niet zo vrolijk er op los geofferd had, dan hadden we we inderdaad met 6-2 gewonnen. En bij mezelf kan ik ook het boetekleed aantrekken, al kreeg ik wel de sterkste speler, de opstelling van hun was als volgt 1 zat op 5 2 op 6 enz, en 5 op 1 6 op 2 enz. We kunnen uitzien naar het volgende seizoen, en waarschijnlijk krijgen we dan onze buur als tegenstander, ook spannend, een schamele troost. Sjef

Als we 8-0 winnen en Hoensbroek verliest 8-0 zijn we zondag al kampioen;)

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code