Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 1 laat kans op koppositie liggen

Het eerste team van de BSV heeft een uitgelezen mogelijkheid op de koppositie laten liggen tegen het jeugdtalententeam van Ultimo Vero 1. In Echt eindigde het in een 4-4 gelijkspel.

De match begon al op vrijdagavond toen Roland vooruitspeelde tegen Lennert Bex. De partij eindigde in remise, Roland stond dan wel een pion voor maar dit was in een toreneindspel niet genoeg voor de winst.

De zondag zelf verschenen we vol goede moed aan de start in Echt. John was als eerste klaar. Hij speelde een vlakke partij met zwart tegen Pieter-Jan Snoeks en na een grote afruil was remise eigenlijk een logische uitslag. Tussenstand 1-1.

Daarna ging het eigenlijk snel minder. Sjef (invaller voor Marina) was meer bezig met randzaken dan wat anders. Hij offerde 2 pionnen zonder enige compensatie ervoor terug te krijgen en verloor kansloos van Jorden Bratuszewski. Ook Willem zat niet lekker in zijn vel en ging ten onder tegen Ashley Parren.

De tussenstand was nu plots 3-1 voor Ultimo Vero en het zag er dus niet goed voor ons uit. Hans Janssen gaf ons echter weer hoop. Onze topscorer speelde tegen de erg jonge Eric de Coninck en kwam snel een kwaliteit voor te staan. Een voordeel wat hij niet meer weg zou geven. We stonden nu 3-2 achter en alleen Simon, Niek en ik waren nog bezig.

Niek zorgde er als eerste voor dat de stand weer in evenwicht kwam. In een partij die aanvankelijk alle kanten op kon bleek hij op het eind over het meeste tactisch vernuft te beschikken. Hij won een vol stuk en zijn tegenstander Roy Maessen kon niets anders doen dan de handen schudden.

Ongeveer tegelijkertijd besloot ik mijn tegenstander remise aan te bieden. Een aanbod wat mijn tegenstander accepteerde. Achteraf mag je dit wel een blunder van mij noemen. Het eindspel wat op het bord kwam kon ik eigenlijk nooit verliezen en er waren nog duidelijke kansen op de winst ook als zwart niet nauwkeurig genoeg speelde. Achter af was ik toch teveel onder de indruk van de status van het 12-jarige supertalent Lennert Lenaerts. Ik had door moeten spelen en dit is voor mij dan ook een belangrijke les geweest.

Hiermee kwam met een 3½-3½ tussenstand alle druk op Simon te liggen. Bij winst waren we de nu nieuwe koploper in de 1ste klasse en bij verlies konden alle titelaspiraties de prullenbak in. Het was razendspannend en waar Simon eerder op de middag nog leek te gaan verliezen kreeg hij plots een grote mogelijkheid om de winst binnen te slepen. Hij miste deze kans echter en uiteindelijk was een remise en daarmee een 4-4 de einduitslag.

Met deze uitslag kan het eerste team alleen nog maar hopen dat de talenten van Ultimo Vero ergens een steekje laten vallen en wij moeten dan zorgen dat we de rest van onze wedstrijden winnen.

Hieronder volgen de persoonlijke uitslagen:

T Ultimo Vero 1 1563 Blerickse SV 1 1750 4 4
1. Lennert Lenaerts 1898 Dirk Bergmans 1882 ½ ½
2. Lennert Bex 1832 Roland van Vliembergen 1829 ½ ½
3. Roy Maessen 1669 Niek Philipsen 1732 0 1
4. Pieter-Jan Snoeks 1551 John Kerren 1759 ½ ½
5. Marnicq Snoeks 1387 Simon Plukkel 1651 ½ ½
6. Ashley Parren 1190 Willem Vermulst 1785 1 0
7. Eric de Coninck 1414 Hans Janssen 1694 0 1
8. Jorden Bratuszewski Sjef Senden 1668 1 0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code