Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Beslissing kampioenschap valt in de laatste ronde

Gisteren is in de kampioenspoule ronde 5 van de 6 gespeeld.

Marina speelde met wit tegen Niek. Waar ze zich in de eerste partij in ronde 2 tegen Niek nog liet verrassen was dat nu niet het geval. In de opening kwam Niek snel een pion achter maar ondanks dat zijn koning in het centrum stond kwam hij zeer actief en sterk te staan. Nadat hij echter een kwaliteit moest geven speelde Marina het zeer professioneel uit. Ze deed hiermee zeer goede zaken voor het kampioenschap.

De andere partij was die tussen de huidig clubkampioen en de voorlaatste clubkampioen. De partij tussen Roland met wit en Dirk werd een echte thriller. Dirk kwam sterk uit de opening en won een toren. Of dit echte winst was was nog te betwijfelen. De dame was ingesloten en hij had nog 7 minuten over voor 21 zetten! Roland had nog ruim 1 uur! De dame werd uiteindelijk gegeven voor nog een toren waardoor er een zeer moeilijke stelling op het bord kwam. Uiteindelijk haalde beide spelers de tijdslimiet net, doordat ook Roland nog veel tijd had besteed aan het zoeken van een variant om de dame met een licht stuk in te sluiten.

In het eindspel van dame en paard van Roland tegen de 2 torens en de loper van Dirk zette Roland vervolgens zijn koning iets te open neer zodat Dirk zijn 2 torens kon verbinden op de 2de rij. Dit bleek fataal en Dirk won uiteindelijk de partij die van zeer hoog niveau was.

De stand is als volgt; Aan de leiding gaan Marina en Dirk met 3 uit 5 gevolgd door Roland met 2½ uit 5 en Niek met 1½ uit 5. Roland is na gisteren net als Niek uitgeschakeld voor het kampioenschap aangezien Dirk en Marina de laatste ronde tegen elkaar spelen. Bij een remise kan Roland nog wel gelijk komen in punten met Dirk en Marina maar beiden zijn in de 2de cyclus boven Roland geeindigd en het onderling resultaat in de kampioensgroep is gelijk.

Marina heeft genoeg aan een remise om kampioen te worden aangezien zei de eerste partij in ronde 3 heeft gewonnen van Dirk. Een uitermate spannende ontknoping staat ons komende maandag dus nog te wachten!

 

Uitslagen ronde 5:
Marina van Vliembergen - Niek Philipsen1-0
Roland van Vliembergen - Dirk Bergmans0-1


Dirk, van harte gefeliciteerd, volgend jaar probeer ik in de finalegroep te komen en dan zal ik trachten de overige finalisten het leven zuur te maken. Sjef

Gaat spannend worden inderdaad. Dat de beste mag winnen!

Zo hoort het, de twee hoofdkanditaten voor het kampioenschap vechten het op de laatste speeldag uit ! Ik zie uit naar maandag. Axel

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code