Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Bekersprookje BSV eindigt in Roosendaal

Afgelopen vrijdag speelde de BSV voor een finaleplek in poule D in de KNSB-Beker. Tegenstander was 'De Pion' uit Roosendaal waar de wedstrijd ook plaats vond.

Helaas bleek De Pion deze dag een maatje te groot. Marcel Harff leek op weg naar een overwinning met ruim een uur meer op de klok en een optisch prima stelling, maar zijn tegenstander had de tijd goed benut. Hij bleef kalm en wist het punt op professionele wijze binnen te slepen.

Op bord 2 liet Eugen zoals vaker dit bekertoernooi zien voor weinig spelers onder te doen. Met zwart won hij het aanvankelijk theoretische gevecht en kreeg een materiaal voordeel. Dit gaf hij niet meer weg en wist tegen de sterke Stefan Colijn te winnen.

Zelf speelde ik aanvankelijk een soepele opening en deed voor mijn gevoel logische zetten. Niets was echter minder waar. Het was juist zwart die als enige wat kon ondernemen in het middenspel en ik werd vakkundig weggespeeld door de sympathieke Mark Smits.

Jose had de zware taak tegen de ruim 350 punten sterkere Cees IJzermans een resultaat te boeken. Aanvankelijk ging het nog redelijk gelijk op, maar uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil dan toch de doorslag.

Helaas zijn we dus uitgeschakeld met een terechte 1-3 nederlaag. Echter zijn we tot de laatste 16 van Nederland gekomen. Een prestatie waar we bijzonder trots op mogen zijn. Het hoogtepunt was natuurlijk onze historische overwinning op HMC Calder.

Hieronder de uitslagen:

De Pion

Blerick

Tikranian , A. (Alik)2259Harff , M. (Marcel)23761 - 0
Colijn , S. (Stefan)2300Heinert , E. (Eugen)21710 - 1
Smits , M. (Mark)2169Bergmans , D. (Dirk)20791 - 0
IJzermans , C.G.J. (Cees)2161Alonso , J.A. (Jose)18141 - 0
Gemiddelde Rating:2222Gemiddelde Rating:21103 - 1Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code