Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Antoon Holla jeugdtoernooi

Afgelopen zaterdag werd het tweede jeugdtoernooi in onze regio gespeeld; het Antoon Holla toernooi. Ditmaal deden 4 leden van onze club mee: ons dubbellid Alexander Rutten, onze ervaren jeugdtoernooi-spelers Viet en Hoang Vu Dac en Tobias Duijs. Voor Tobias was het het eerste jeugdtoernooi waar hij aan meedeed. Het Antoon Holla jeugdtoernooi speelt zich alleen 's middags af, zodat het een ideaal toernooi is om eens te proeven hoe zo'n jeugdtoernooi er nou eigenlijk aan toe gaat.

Tobias speelde, als F-speler, in de gemengde EFGH-groep. Ondanks een wat moeilijke start met 3 verliespartijen achter mekaar, wist Tobias daarna de draad toch weer op te maken. Het resultaat: een mooie 3 punten uit 7 wedstrijden. Dit is zeker niet slecht voor een eerste toernooi. Als extra bonus op dit prachtige resultaat, mocht Tobias ook nog eens de 3e prijs uit de F-categorie mee naar huis nemen.

20141018_Tobias.JPG

Hoang speelde ook in de gemengde EFGH-groep. Hoang speelde erg goed en verloor maar 2 partijen. De verloren partijen waren tegen de uiteindelijke nummer 1 en 2 van de E-groep. Tegen de nummer 2 had Hoang helaas iets te lang nagedacht, waardoor hij in gewonnen stelling door zijn vlag ging. In het vervolg weet Hoang nu dus ook dat hij gewoon voor een simpel winstplan moet gaan en niet altijd naar de beste zet hoeft te gaan zoeken. Hoang werd gedeeld 2e in de E, maar moest helaas op weerstandspunten genoegen nemen met de 3e plaats.

20141018_Hoang.JPG

Viet en Alexander speelden in de grote D-groep. Hier liet Alexander zien dat hij bij het toernooi in Tegelen nog niet helemaal op volle kracht was. Nu wist hij iedereen met ogenschijnlijk verbluffend gemak te verslaan en haalde hij een 100% score van 7 punten. Voor Viet begon de dag ook heel goed. Na 4 rondes had ook hij nog steeds 100%. Toen moest Viet echter tegen Alexander en na zijn verliespartij tgen Alexander wist hij zichzelf helaas niet meer te herpakken en verloor hij ook de 2 resterende partijen nog. Met 4 punten werd Viet uiteindelijk gedeeld 6e.

20141018_Viet.JPG

Alle toernooi-uitslagen en foto's zijn te vinden op http://antoonhollatoernooi.blogspot.nl/


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code