Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

4e ronde finalepoules

De vierde ronde is het begin van de tweede helft van het competitieschema, DE kans om revanche te nemen voor je verliespartijen in de eerste helft. je krijgt immers dezelfde tegenstanders nogmaals met de andere kleur. Dus in principe was alles tot nu nog mogelijk. Maar lukt het revanche nemen niet, dan beginnen sommige spelers een wel erg grote voorsprong te krijgen...

Zoals gisteren live op de site te volgen was, speelden Peter en Dirk gisteren de hoofdvariant van het geweigerd damegambiet. Dirk kreeg rond zet 23 een pion meer en zijn voorsprong bleef maar toenemen. Het clubkampioenschap leek binnen handbereik. In de tijdnoodfase ging het echter mis. Een verkeerde torenzet op zet 35 gaf Peter weer goede remisekansen, en na een blunder op zet 37 stond Dirk opeens een volle toren achter. De stukken konden weer de doos in, en Peter zijn revanche was geslaagd. Tussenstand: 2-2.

In poule 2 was er geen sprake van revanche. Marina en José speelden remise, waarmee Marina haar positie bovenin de poule consolideerde, en Roland won na veel moeite van Jan op de Laak, waarmee hij nu in de tussenstand ongedeeld eerste staat.

In poule 3 werd een ware titanenstrijd uitgevochten. Simon had de eerste ronde met zwart verloren van Frank, en wist dat hij nu zijn slag moest slaan als hij de poule nog wilde winnen. Nadat hij een stuk voor kwam te staan, bleek dat ook geen probleem. Revanche geslaagd. En dus ook in deze poule een zeer spannende tussenstand. Alles is nog mogelijk...

In poule 4 leek Paul geweldig goed te staan met een dame voor een toren. Maar Shafiq vocht goed terug, en won een volle toren. Maar met een te snelle zet stortte alsnog Shafiq zijn stelling in elkaar. Evenwel blijft het spannend in poule 4: iedereen behalve Shafiq maakt nog kans.

In poule 5 won Axel van Toine, waardoor hij bijna niet meer in te halen valt. Peter nam wel revanche op Wiel, waardoor nu juist Peter de andere titelkandidaat van poule 5 wordt.

In poule 6 speelden Jos en Abdul een degelijke pot. Uiteindelijk kwamen ze terecht in een eindspel met "slechte" loper tegen paard, met vrij weinig pionnen. Ze konden allebei niet doordringen in elkaars stelling, en dus spraken ze zeer terecht remise af. Ondertussen speelden Maria en Sander een zeer spannende wedstrijd. Hoewel Sander vrij snel een stuk achter raakte, bleef hij druk zetten op Maria, en dus bleef het allesbehalve duidelijk. Uiteindelijk zwichtte Maria niet onder deze druk, en haalde ze toch haar tweede punt tegen Sander binnen. Revanche mislukt, maar evengoed heeft Sander laten zien dat hij behoorlijk goed kan schaken.

Tenslotte was in poule 7 ook geen sprake van een revanche. John berustte in zijn verlies tegen Sjef Hoven. Maar Sjef Hoven is vermoedelijk ook wel een maatje te groot voor poule 7. Hopelijk speelt hij volgend jaar het hele seizoen mee, zodat hij wel in een passende finalepoule terecht komt.

De tussenstanden en alle uitslagen zijn zoals altijd te vinden op de competitie-pagina. De uitslagen van deze ronde volgen hieronder:

Uitslagen ronde 4:
Peter Schoeber - Dirk Bergmans1-0
Jan op de Laak - Roland van Vliembergen0-1
Marina van Vliembergen - José Alonso½-½
Simon Plukkel - Frank van Overbeek1-0
Shafiq Olia Sekandari - Paul van der Wouw0-1
Axel Plate - Toine Janssen1-0
Wiel Clevis - Peter Timmermans0-1
Sander Arts - Maria Rahawadan0-1
Abdul Raouf Mamund - Jos Mannens½-½
John Nelissen - Sjef Hoven0-1


Roland, mooi verslag. Goed bezig! Ga zo door.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code