Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

39ste Eastman Open van Gent

Een paar keer per jaar trekken een aantal BSV schakers erop uit om aan een toernooi mee te doen. Tata Steel is zo'n toernooi waar ieder jaar aan wordt meegedaan en dit jaar wilde we Gent een keer uitproberen.

Dit toernooi wordt gehouden tijdens de Gentse feesten en aan dit toernooi deden 239 schakers/schaaksters mee. Het toernooi wordt gehouden in een scholencomplex en er werden twee partijen op een dag gespeeld. Hierdoor kon je het "werk" met het aangename prima combineren.

IMG_2091.JPG 

De volgende personen vertrokken vrijdag 16 juli naar Gent: onze voorzitter Dirk Bergmans, talent Niek Philipsen, ons nieuwe aanwinst Kim Clabbers en ikzelf. We hadden een top hotel midden in het centrum van Gent. Dit was super, want alles was lopend te doen.

IMG_2097.JPG

Voor de meeste van ons was Gent een nieuwe ervaring en een positieve kunnen we meteen zeggen. Het is een oude stad met historische elementen die mooi bewaard zijn gebleven.

IMG_2110.JPGIMG_2111.JPGIMG_2112.JPG

Kim en Niek hadden besloten om niet te schaken en hebben samen Gent ontdekt middels rondvaarttochtjes en museumbezoekjes. Dirk en ik speelde wel.

IMG_2103.JPG

Het Eastman toernooi is een toernooi waar grootmeesters aan meedoen, maar ook mensen met geen rating en aangezien de uitslagen niet meetelde voor je rating kon je met meer risico spelen.

Het was voor mij een leerzaam toernooi. Een keer gespeeld tegen een 2027 speler, 2x een 1900+ en 3x een 1800+ speler en allemaal verloren, maar toch lekker gespeeld en een hoop geleerd. De andere partijen waren tegen spelers die een lagere rating hadden dan die van mij en die heb ik allemaal gewonnen wat uiteindelijk resulteerde in plaats 202.

Hier een partij fragment:

Dirk haalde 5 uit 9 en eindigde op een 93ste plaats. Hij had een hele mooie partij waarvan hij de ontknoping nog op de site gaat zetten.

 IMG_2104.JPG

Tussen en na de partijen kwamen de schakers en de cultuursnuivers weer bijeen om lekker te eten en van de Belgische biertjes te genieten. Voor de rest "what happened in Gent stays in Gent".

IMG_2107.JPG

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door GM Epishin en hij was in zijn goede jaren nog secondant van Karpov. Aangezien onze Kim ook Russisch kan spreken heeft hij menig avond met Epishin aan de tafel gezeten en werden diverse verhalen van vroeger gedeeld.

IMG_2131.JPG

Het was een leuke mini-week Gent en zeker voor herhaling vatbaar.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code