Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

3 geslaagden!

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver, alle jeugdleden die een stap helemaal doorgewerkt hadden, konden examen doen.

Na het maken van een succesvol proefexamen een week eerder (en nog wat extra tips om goed voorbereid naar het echte examen te komen), waren Viet, Hoang en Kilian er klaar voor.

Viet deed examen in stap 3. Dit is best wel een pittige stap met onderwerpen als "klein plan" en "sleutelvelden". Hier liet Viet zich echter niet door uit het veld slaan en met een paar foutjes haalde hij uiteindelijk een mooie 7,5 voor zijn examen.
20140522_Viet.jpg   20140524_Hoang.jpg
Hoang deed examen in stap 2. "Dubbele aanval", "uitschakelen verdediger" en "pen een stuk" waren in deze stap de meest voorkomende onderwerpen. Met ook maar een paar foutjes en net zoals zijn broer een 7,5 was ook Hoang geslaagd.
Kilian kwam vanuit zijn werk rechtstreeks naar het examen geracet, maar ondanks deze stress begon Kilian ontspannen aan het examen. Het onderwerp "tweevoudige aanval" klonk Kilian vaag bekend in de oren en nadat hij goed naar de stellingen gekeken had, wist hij ook de juiste oplossing uit te vogelen. Alle zetten werden netjes genoteerd onder de stellingen (pijltjes mogen ook in stap 1), wat vast bedoeld was om het onze examinator Ad Burgmans zo gemakkelijk mogelijk te maken met nakijken. Ook voor Kilian mocht het resultaat er zijn: een 9!
20140524_geslaagden.jpg
Allemaal gefeliciteerd met het behalen van het examen en veel succes met de volgende stap!
Ook Ad heel erg bedankt voor het vrijmaken van deze ochtend om examinator te kunnen zijn bij deze examens.


Gefeliciteerd jongens! Ik ben trots op jullie! Nu op naar het volgende diploma's en vergeet niet toernooitjes te spelen.

Helemaal top, trots op onze jeugdige schakers. Ga zo door!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code