Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

2de zege BSV 1 in externe competitie

Het eerste team van de BSV heeft weer een zege geboekt in de 1ste klasse B. Ditmaal was het eerste team van SV Horst het slachtoffer. De eindstand na een spannende middag was 4½-3½. De BSV deelt met 4 uit 2 nu de koppositie met Hoensbroek Max Euwe en Leudal 2.

De ontmoeting begon deze keer al op donderdag. Omdat Roland en Marina op zondag verhinderd waren vanwege de 50ste verjaardag van vader Eddy (Gefeliciteerd namens de schaakvereniging!) speelden zij op donderdag reeds vooruit tegen respectievelijk Jerzy Cebula en Maarten Toll. Marina leek wat minder uit de opening te komen maar na een sterke damezet keerden de kansen compleet en wist ze op fraaie wijze de partij verdiend te winnen. 

Roland kwam daarentegen juist goed uit de opening maar maakte een fout op zet 15 waarna hij een kwaliteit moest geven. Roland was hierdoor niet uit het veld geslagen en besloot met zijn beste schaak het Jerzy Cebula nog zo moeilijk mogelijk te maken. Er ontspon zich een echte thriller. Roland kwam weer in materiaal gelijk. Hij ging zelfs nog door de vlag precies op het moment dat hij de 40ste zet deed. Cebula had het niet door en Roland drukte gewoon de klok in en kreeg er weer tijd bij. Roland bood hierna nog 2 keer remise aan wat Cebula weigerde. Dat had hij beter niet kunnen doen. 2 zetten na het laatste remise-aanbod verloor Cebula zijn dame door een paardvork en de partij was gewonnen. 2-0 voor de BSV dus!

Zondag begonnen we vol goede moed aan de tweestrijd met de intentie om de 2-0 over de streep te trekken. We wisten dat dit niet makkelijk ging worden en dit bleek ook al snel. Axel gaf al snel een toren weg  en ook Sjef kwam niet veel later een kwaliteit achter: 2-2. Ook de situatie bij John en bij Evert zag er niet bepaald rooskleurig uit.

Paul van der Wouw won zijn partij solide door een pion voordeel in het eindspel goed uit te spelen. We kregen weer een positieve boost maar even later moest Evert zich ook gewonnen geven en stonden we alweer snel op 3-3. Evert, denk volgende keer aan de rokade! 

De beslissing moest dus vallen in de wedstrijden tussen John Kerren en Rob Nabben en de partij tussen Dirk Bergmans en Wim Jeuken. John speelde een ongelooflijk bizarre partij. Op een gegeven moment stond hij zelfs een toren en een kwaliteit achter maar er zat nog voldoende aanval in om nog even door te spelen. Dirk speelde een zeer degelijk partij, won op keurige wijze een pion, en speelde dat voordeel vervolgens goed uit. Dirk won en het stond 4-3. John was door de partij zo complex mogelijk te houden helemaal terug gekomen in de wedstrijd en stond nu zelfs gewonnen. Hij besloot remise aan te bieden omdat een overwinning in zijn ogen geen recht zou doen aan de prestatie van de tegenstander. Chapeau! Hij haalde op deze manier wel het beslissende halve punt binnen en zo was de overwinning van de BSV een feit!

Uitslagen externe competitie ronde 2:

Roland van Vliembergen1803-Jerzy Cebula18501-0
Dirk Bergmans1774-Wim Jeuken18101-0
Marina van Vliembergen1703-Maarten Toll17021-0
John Kerren1747-Rob Nabben1730½-½
Sjef Senden1613-Gerard Kortenoeven17910-1
Evert Cuppen1699-Theo Nabben16400-1
Axel Plate1393-Herm Clevisn.n.b.  0-1
Paul van der Wouw1529Guido Boots15401-0


Jongens, grote klasse en bedankt voor de inzet. Ik hoop dat ik allemaal op jullie kan rekenen de volgende wedstrijd op 13 december.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code